ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟΣ Ο ΕΠΙΔΟΞΟΣ «ΚΑΜΙΚΑΖΙ»
Λήξη συναγερμού στην ΑγκυραΦωτογραφία: Hürriyet

Φωτογραφία: Hürriyet
Πανικός επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αγκυρα όταν ένας άνδρας, που οι πρώτες πληφορίες τον θέλουν ψυχικά διαταραγμένο, αποπειράθηκε να εισβάλει στο χώρο όπου στεγάζενται το γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι άνδρες της τουρκικής αστυνομίας και οι υπάλληλοι ασφαλείας του κτιρίου όρμησαν πάνω του, καθώς εκείνος αρνήθηκε να σταματήσει για τον τυπικό έλεγχο και προχώρησαν στη σύλληψη του 52χρονου ονόματι Τουγρούλ Μπαγίρ. Προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

Οι αρχικές πληροφορίες, βάσει δηλώσεων του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών, ανέφεραν ότι ο 52χρονος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, πληροφορία που ακόμη ερευνάται από την αστυνομία.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι ο ύποπτος τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών. Στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού απέρριψε την πληροφορία που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV.

Ο Ερντογάν δεν βρισκόταν στο γραφείο του όταν σημειώθηκε το περιστατικό, όπως διευκρίνισαν και τα δύο τουρκικά δίκτυα καθώς και το στέλεχος του γραφείου του που επικαλείται το Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το NTV, ο 53χρονος είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία λίγα λεπτά νωρίτερα για να προειδοποιήσει ότι σκόπευε να μεταβεί στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Το πρακτορείο Ανατολή, μετέδωσε ότι ο άνδρας ήταν εφοδιασμένος με μία συσκευή που έμοιαζε με βόμβα και συνελήφθη από τους φρουρούς των γραφείων Ερντογάν στη Λεωφόρο Βεκαλετλέρ της Άγκυρας, όταν αρνήθηκε να δείξει τα στοιχεία του.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο υπουργός Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, δήλωσε ότι ο άνδρας δεν κουβαλούσε πραγματικό εκρηκτικό μηχανισμό και ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Έθνος