Απάντηση στη δήλωση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη στο οποίο αναφέρεται ότι η Πολιτεία Θράκης «είναι ο ουσιαστικός εκπρόσωπος των χρυσοθήρων της ELDORADO GOLD. Υπάρχει μόνο για να προωθεί τα συμφέροντα των Καναδών χρυσοθήρων», δίνει η Πολιτεία με ανακοίνωσή της. Η ένωση πολιτών Πολιτεία Θράκης, από την πλευρά της κατηγορεί το δήμαρχο για απαξίωση όποιου έχει αντίθετη άποψη με τη δική του, ενώ στην ανακοίνωσή της υπάρχουν κι άλλοι χαρακτηρισμοί.
Η ανακοίνωση της Πολιτείας Θράκης

Επισκεφτήκαμε εθιμοτυπικά ως νέο ΔΣ της ένωσης πολιτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ» τον κ. Δήμαρχο και του δηλώσαμε ότι πέραν των απόψεων μας για τα χρυσωρυχεία, ως σωματείο είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε ενδεχόμενη αναπτυξιακή προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Για μία ακόμη φορά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ.Λαμπάκης, ανέδειξε την ιδιοσυγκρασία του, τον τρόπο σκέψης του και τον σεβασμό που τρέφει σαν θεσμικός απέναντι σε όσους διαφωνούν μαζί του.
Ως απάντηση στα ψεύδη και τις ύβρεις του, δηλώνουμε προς τους συνδημότες μας ότι η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ» προωθεί εδώ και χρόνια μόνο τα συμφέροντα των δημοτών της Αλεξανδρούπολης. Δεν προωθεί τα συμφέροντα των Γερμανών, των Τούρκων, των Καναδών η όποιου άλλου. Σαν Έλληνες ελεύθεροι πολίτες και όχι σαν στρατιώτες του Βοναπάρτη, κρίνουμε ότι τα έργα χρυσού θα είναι άκρως ωφέλιμα για τον τόπο, θα φέρουν ευημερία και νέες επενδύσεις στην περιοχή μας όπως συμβαίνει σε τόσες άλλες χώρες της Ευρώπης σήμερα.
Ο κ.Λαμπάκης τιμά επίορκους, συνεργάζεται με δηλωμένους υποκινητές εγκληματικών πράξεων, υβρίζει και απαξιώνει κάθε πολίτη και πολιτικό που έχει διαφορετική άποψη μαζί του.
Πόσο σέβεται άραγε ο δήμαρχος τον άνεργο συνδημότη του όταν εξαγγέλλει: 2.500 θέσεις εργασίας από εργοστάσιο φάντασμα στο λιμάνι, 100ντάδες θέσεις από ανύπαρκτο ξενοδοχείο 1000ων δωματίων στην περιοχή του κάμπινγκ, δεκάδες νέες θέσεις από 5αστερο ξενοδοχείο στην Τραϊανούπολη, 1500 νέες θέσεις εργασίας από Παρμενίωνα, γήπεδο, παραλιακή και γεωθερμία;
Ο κ. Λαμπάκης στον δικό του εικονικό κόσμο έχει μηδενίσει την ανεργία. Στην Θράκη όμως και γενικότερα στην πατρίδα μας τα πράγματα είναι τραγικά.
Εμείς, τα μέλη της «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ» είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι. Δεν βρίσαμε ποτέ κανένα θεσμικό. Δεν κατηγορήσαμε κανένα συμπολίτη μας επειδή είναι κατά του χρυσού. Δεν παραπληροφορήσαμε ποτέ κανέναν γιατί λειτουργούμε με γνώμονα την ειλικρίνεια. Σεβόμαστε τους συμπολίτες μας, τους Νόμους και τα θεσμικά όργανα και κυρίως αγαπούμε τον συνάνθρωπο, την Δημοκρατία, την Θράκη, την Ελλάδα. Στο παρελθόν έχουμε διοργανώσει και θα διοργανώσουμε στο μέλλον ημερίδες, ανοιχτές συζητήσεις, εκστρατείες ευαισθητοποίησης των πολιτών και πλήθος δράσεων για θέματα που αφορούν την Αλεξανδρούπολη και τις πιθανές επενδύσεις σε αυτήν όπως: Ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, ο σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου, η ανάπτυξη του λιμανιού, η ίδρυση λιμενικής ακαδημίας, η δυνατότητα ενίσχυσης του τουρισμού και η επιδίωξη του ανοιχτού διαλόγου για θέματα ανάπτυξης στην περιοχή. Η ¨ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ¨ κάνει ότι μπορεί για την καταπολέμηση της ανεργίας και θεωρεί αυτό το θέμα, πρώτη προτεραιότητα για τον τόπο μας.
Οι συνδημότες μας μπορούν και κρίνουν ποιος κατάντησε εχθρός του λαού.

Θανασης Λουκας
Πρόεδρος Δ.Σ. ένωσης πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ

Διαβάστε: «Αποκηρύσσει» την Πολιτεία Θράκης ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης