Ακυρώθηκε τελικά η επίδειξη επίλεκτης ομάδας αλεξιπτωτιστών στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής.
Αν και εκατοντάδες κάτοικοι και μαθητές της περιοχής περίμεναν να δουν την εντυπωσιακή επίδειξη τελικά αποζημιώθηκαν με μία επίδειξη από πυροσβεστικά οχήματα.
Για την ακυρωθείσα εκδήλωση η αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε:
Image and video hosting by TinyPic
1.200 μαθητές σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, γέμισαν με τις φωνές τους το αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης περιμένοντας με ανυπομονησία και ενθουσιασμό να παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη επίδειξη ρίψης αλεξιπτωτιστών. Υπήρχαν μαθητές που είχαν παρακολουθήσει τη μία ή και τις δύο προηγούμενες εκδηλώσεις αλλά και μαθητές που για πρώτη φορά θα απολάμβαναν τα άλματα των 47 αλεξιπτωτιστών που είχε προγραμματισθεί να συμμετέχουν στην εκδήλωση.
Δυστυχώς, για τεχνικούς λόγους η ρίψη των αλεξιπτωτιστών δεν πραγματοποιήθηκε. Απογοητεύτηκαν τόσο τα παιδιά όσοι και οι ενήλικοι, εκπαιδευτικοί και γονείς που τα συνόδευαν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε εκπαιδευτικός, απολαύσαμε ένα τέλειο θέαμα την προηγούμενη φορά και περιμέναμε να επαναληφθεί η εμπειρία.
Οι υπεύθυνοι του Αεροδρομίου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, φρόντισαν να μας αποζημιώσουν με μια επίδειξη από τα πυροσβεστικά οχήματα του Αεροδρομίου, η οποία πρόσφερε ένα πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό θέαμα.
Ζητούμε την κατανόηση μικρών και μεγάλων για την αναβολή της εκδήλωσης που οφείλεται σε αστάθμητους παράγοντες της τελευταίας στιγμής, τους οποίους δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε και να επηρεάσουμε.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, που ανταποκρίνονται πάντα θετικά στα αιτήματά μας ώστε να πραγματοποιούνται στον τόπο μας, αποκλειστικά και μόνο, παρόμοιες δράσεις, θα επαναλάβουν σε επόμενο χρόνο αυτή την εκδήλωση.
Ευελπιστούμε ότι η ανταπόκριση μαθητών, εκπαιδευτικών και κοινού θα είναι το ίδιο θερμή όπως κάθε φορά. Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή τους.
Με τιμή,
Η Αντιπεριφερειάρχης
Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη