Τους χειρισμούς της διοίκησης του εργατικού κέντρου Έβρου σχετικά με τη διοργάνωση της απεργίας της 6ης Νοεμβρίου κατήγγειλε πρόσφατα το ΠΑΜΕ, το οποίο ανέφερε ότι δε συνεδρίασε ούτε του Δ.Σ.
Στις καταγγελίες αυτές απαντά του εργατικό κέντρο, το οποίο υποστηρίζει ότι το ΠΑΜΕ διασπά το εργατικό κίνημα.
Διαβάστε την καταγγελία του ΠΑΜΕ εδώ.

Η απάντηση του εργατικού κέντρου Έβρου.
Διαβάσαμε στον τύπο την καταγγελία του ΠΑΜΕ ως προς την πλειοψηφία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να οργανώσει αγώνες κατά των βάρβαρων μέτρων της Κυβέρνησης, ότι συμμετέχουμε σε συμπράξεις όπως «Αναπτυξιακή Σύμπραξη Νοτίου Έβρου», ότι διευκολύνουμε την είσοδο των ιδιωτών σε κρίσιμες υπηρεσίες και καλούσε τους εργαζόμενους να απομονώσουν την πλειοψηφία του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου και να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ.
Επιλέξαμε να απαντήσουμε μετά την ημέρα της απεργίας για να μην συμβάλουμε και εμείς με την απάντηση μας στην διάσπαση της απεργιακής κινητοποίησης .
Ξεχνούν οι αγαπητοί σύντροφοι ότι το διαίρει και βασίλευε ευνοεί ως γνωστό αυτούς που ασκούν εξουσία; και το ΠΑΜΕ ως κομματική οργάνωση χρόνια τώρα διασπά το συνδικαλιστικό κίνημα οργανώνοντας ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες, άρα ποιος δεν θέλει και δεν μπορεί να οργανώσει μια πετυχημένη απεργία;
Για την συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου, όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα συνεδριάζει το Διοικητικό του Εργ. Κέντρου Ν. Έβρου και τα θέματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μήνα συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή και δρα αναλόγως το θέμα της απεργίας τέθηκε στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου και εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική επιτροπή να οργανώσει την απεργία ίσως όμως ο συντάκτης της καταγγελίας να μην γνώριζε ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Κ.Ε. που ανήκουν στο ΠΑΜΕ οι παρουσίες και οι απουσίες είναι περίπου ίδιες άρα η πληροφόρηση στην κομματική οργάνωση δεν είναι ολοκληρωμένη.
Για τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ας μας δείξουν μια καταγγελία για τις απολύσεις στο ριζοσπάστη;
Ας μας πουν ποια ήταν η αντίδραση του ΠΑΜΕ στην πώληση της δημόσιας συχνότητας του 902 σε ιδιώτη;
Άκρα του τάφου σιωπή, αυτή είναι η υγιείς αντίδραση του συνδικαλιστικού κινήματος ;
Ας καταλάβουν οι σύντροφοι ότι με τέτοιες πρακτικές και νοοτροπίες , κατασυκοφαντώντας και απαξιώνοντας το συνδικαλιστικό κίνημα το μόνο που καταφέρνουν είναι να προσφέρουν υπηρεσίες στην κυβέρνηση και την τρόικα .
Όσο για τις συμμετοχές μας στην υλοποίηση προγραμμάτων το ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι με τη συμμετοχή μας εξασφαλίζουμε την αξιοκρατία των συμμετεχόντων και έχουμε έσοδα ώστε να μπορούμε να καλύπτουμε τα λειτουργικά μας έξοδα και την μισθοδοσία του προσωπικού μας, αφού οι συνδρομές δεν είναι δυνατόν να καταβληθούν από τους εργαζόμενους.
Αφού το γνωρίζουν, γιατί δεν το αναφέρουν ότι ίσως είμαστε το μοναδικό Εργατικό Κέντρο στην Ελλάδα που δεν έχει καθυστερήσει ούτε μια μέρα την μισθοδοσία του προσωπικού ούτε την καταβολή των ασφαλίστρων, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η χρηματοδότηση-επιχορήγηση δεν είναι αυτή που πρέπει και για το έτος 2013 το μήνα Νοέμβριο έχει κατατεθεί η πρώτη δόση.
Οι διαφορές του Εργατικού Κέντρου Ν. Έβρου και του ΠΑΜΕ είναι πάρα πολλές αλλά οι βασικές μας είναι δύο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο είναι θεσμικό όργανο των εργαζομένων και εκπροσωπεί τους εργαζόμενους , ενώ το ΠΑΜΕ είναι κομματική οργάνωση και εκπροσωπεί το ΚΚΕ, και 2ον η ύπαρξη και λειτουργία του Εργατικού Κέντρου Ν. Έβρου βασίζεται στη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων, ενώ το ΠΑΜΕ επενδύει στην ύπαρξη των προβλημάτων των εργαζομένων, λοιπόν για να τελειώνουμε με τις καταγγελίες τις κομματικές που δίνουν μπόνους σ’ αυτούς που τις κάνουν στην κομματική τους ιεραρχία, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γκιγκούδης Απόστολος Φουτζιτζής Βασίλειος