Με αφορμή το μήνα πρόληψης καρκίνου του μαστού, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ενημερωτικό σεμινάριο για τους φοιτητές Ιατρικής την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 στο χώρο της εκπαίδευσης του ΠΓΝΑ με ομιλητή τον Λέκτορα Ογκολογίας κο. Ξενίδη Νικόλαο. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική και οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στον τομέα του καρκίνου του μαστού.
Ο καρκίνος του μαστού είναι το συχνότερο κακοήθες νεόπλασμα μεταξύ των γυναικών και η δεύτερη αιτία θανάτου, μετά από τον καρκίνο του πνεύμονα. Οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου είναι το φύλο και η ηλικία . η αύξηση της ηλικίας σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο απόκτησης της ασθένειας.
Η HelMSIC θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Λέκτορα Ογκολογίας κο. Ξενίδη Νικόλαο για τη συνεργασία του.

Τι είναι η HelMSIC;
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students’ International Committee – HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή. Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr και στο www.alexandroupolis.helmsic.gr.