Κοινωνικό Δίκτυο Προσφοράς Χρηστικών Αντικειμένων
Η επιθυμία όλων μας για τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Δικτύου Προσφοράς Χρηστικών Αντικειμένων στην Κομοτηνή γίνεται πραγματικότητα. Η Εθελοντική Δράση «Το παλιό σου καινούριο μου» στεγάζεται στη Δημοτική Αγορά και είναι έτοιμη να υποδεχτεί χρηστικά αντικείμενα από όλους εσάς που πιστεύετε ότι τα παλιά σας ρούχα και αντικείμενα μπορούν να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας.

Το Κοινωνικό αυτό δίκτυο ,βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας-Κομοτηνής και του Δήμου Κομοτηνής, και η λειτουργία του στηρίζεται σε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους για να συμβάλλουν στην ανακούφιση συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
Πιο συγκεκριμένα, η προσπάθεια στοχεύει στη δημιουργία μιας οριζόντιας δομής για τη συγκέντρωση ρούχων η οποία θα λειτουργεί υποστηρικτικά στη δράση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Εθελοντικών Συλλόγων, Ομάδων και Ενοριών. Η διανομή θα γίνεται από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τα είδη που θα συλλέγοντα θα δίνονται σε άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Απώτερος στόχος μας, η ευαισθητοποίηση των πολιτών στις ανάγκες της κοινωνίας μας και η προώθηση του συλλογικού μηνύματος «η προσφορά είναι η καλύτερη επικοινωνία». Και ας μην ξεχνάμε ότι το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι δυνατότερο της ατομικής προσπάθειας και η προστιθέμενη αξία προς το κοινωνικό σύνολο μεγαλύτερη.
Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας είναι έτοιμοι να υποδεχτούν την οποιαδήποτε προσφορά σας σε είδη ένδυσης, υπόδησης, είδη πρώτης ανάγκης, παιδικά βιβλία και σχολικά βοηθήματα, σεντόνια, κουβέρτες, παπούτσια κλπ. Μοναδικός περιορισμός είναι η καλή κατάσταση των παραπάνω ειδών.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που θα συμβάλλετε στο κτίσιμο μιας νέας δομής που θα ανήκει στην πόλη.