Της Κικής Ηπειρώτου από την εφημερίδα «Η Γνώμη»

Περίπου 3.500 δικαιούχοι του δήμου Αλεξανδρούπολης θα λάβουν αύριο, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, τα προνοιακά επιδόματα Ιουλίου και Αυγούστου, μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών. Οι μισοί από τους δικαιούχους είναι συνάνθρωποί μας με βαριά αναπηρία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με την προηγούμενη κατανομή, θα λάβουν επίδομα 100 άτομα λιγότερα. Σε πανελλαδικό επίπεδο, διατέθηκε το χρηματικό ποσό των 112,98 εκατ. ευρώ για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Το παραπάνω ποσό κατανέμεται από λογαριασμό που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών.
Για το δήμο Αλεξανδρούπολης το ποσό ανέρχεται σε 1 εκ. 900 χιλ. ευρώ και αφορά σε επιδόματα ατόμων με βαριά αναπηρία και τυφλότητα, αλλά και σε διάφορες άλλες κατηγορίες. Τα χρήματα θα κατατεθούν αύριο, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι.
Να σημειωθεί πως αυτή τη φορά, οι δικαιούχοι στο Δήμο Αλεξανδρούπολης θα είναι 100 λιγότεροι, αποτέλεσμα των ελέγχων των επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας, που αποφάσισαν πως, σε αυτή τη φάση, 100 άτομα δεν δικαιούνται τα εν λόγω επιδόματα. Σε χρηματικό ποσό αυτό μεταφράζεται σε 120.000 ευρώ λιγότερα.