Τουλάχιστον 100.000 γυναίκες στην Τουρκία αργάζονται ως «σκλάβες του σεξ», οι μισές από αυτές ηλικίας κάτω των 14 ετών, όπως αποκαλύπτει έκθεση της τουρκικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Sefkat-Der», που διερευνά τον χάρτη της πορνείας στη χώρα.
Η έκθεση αναφέρει ότι εκτός από τις 3.000 «επαγγελματίες» ιερόδουλες που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί σε 55 από τα 81 διαμερίσματα της Τουρκίας, και ακόμη 15.000 οι οποίες εργάζονται «υπό κυβερνητική επιτήρηση», υπάρχει και μια «ολόκληρη στρατιά αδήλωτων, άγνωστων και αβοήθητων» γυναικών οι οποίες «παρέχουν σεξ χωρίς αμοιβή ή άλλου είδους ανταμοιβή για την ερωτική τους υπηρεσία». Χιλιάδες φτωχές γυναίκες και κορίτσια από τις ανατολικές και νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, θύματα βιασμών από μέλη της οικογένειάς τους ή ακόμη και πνευματικώς καθυστερημένα παιδιά, είναι «θύματα της πορνομαφίας» αλλά και «στενών συγγενικών τους προσώπων», σημειώνει μεταξύ άλλων η έκθεση.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι στην Τουρκία υπάρχουν ελάχιστα κέντρα παροχής υπηρεσιών σε γυναίκες, τη στιγμή που υπάρχει πληθώρα δηλωμένων και μη «καταστημάτων εμπορικού έρωτα». Συγκεκριμένα, αναλογεί μόλις ένα τέτοιο κέντρο σε 441 «καταστήματα».
zougla.gr