Συγκέντρωσε αρκετό κόσμο στην κεντρική του ομιλία.

Σε μία δύσκολη εποχή για τα πολιτικά κόμματα, ο πρόεδρος του κόμματος Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, βρήκε ακροατήριο στον Έβρο και ειδικά στην Ορεστιάδα, όπου δεκάδες πολίτες παρακολούθησαν την ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Image and video hosting by TinyPic
Ο κ. Λοβέρδος, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του κόμματος Χρήστο Αηδόνη και τον υπεύθυνο του κόμματος για την ΑΜΘ Νίκο Τσολακίδη αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της χώρας, τονίζοντας ότι δεν διατρέχει κίνδυνο πτώχευσης κι ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ψέμα.
Με ιδιαίτερες αναφορές στην αγροτική παραγωγή, ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, ζήτησε μείωση φόρων για να μειωθεί το κόστος παραγωγής άμεσα στον αγροτικό τομέα.
«Με εντυπωσίασε να μην αξιοποιείται μία σύμβαση που υπέγραψε η περιφέρεια γιατί ενοχλείται ο ανταγωνιστής» είπε για την επένδυση του ζεόλιθου στα Πετρωτά Τριγώνου, ενώ για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει Γερμανοί για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, είπε ότι από το αρμόδιο υπουργείο λένε ότι είναι σε επαφή με τους Γερμανούς κι ότι οι Γερμανοί λένε ότι η επαφή αυτή δεν υπάρχει, την ώρα που η Ραιδεστός στην Τουρκία αναπτύσσει το λιμάνι της.
Στο μεταξύ ο κ. Λοβέρδος μίλησε και για το κέντρο λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο, το οποίο είχε επισκεφτεί ως υπουργός υγείας και λέγοντας ότι η περιοχή δεν αντέχει άλλο.
Κλείνοντας ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα περιέγραψε την προσπάθεια του κόμματός του για σύγκλιση και συνεργασία του ευρύτερου χώρου, προσπάθεια που φαίνεται να καταλήγει στη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ.
Μετά την ομιλία του στην Ορεστιάδα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφτηκε το εργοστάσιο ζάχαρης της πόλης και την ΕΑΣ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, προτείνοντας μεταξύ άλλων την αναστολή ποινικών διώξεων για χρέη των συνεταιρισμών.