Ο Ζήκος κι ο κυρ-Παντελής μαζεύουν τα τζιμπράγκαλά τους, φορτώνουν το τρίκυκλο με τα εμπορεύματα ελληνικής και αλλοδαπής προελεύσεως και πάνε να στήσουν τη μπακαλοταβέρνα τους στην Πρωτεύουσα και την Συμπρωτεύουσα! Τρέχει από πίσω η κυρά-Δέσποινα να τους προλάβει, αλλά την περιμαζεύει το λεωφορείο του κυρ-Σωτήρη όπου εισπρακτορεύει ο κυρ-Μανώλης και οδηγάει ο Κιτσάρας που κουβαλάει τον Αργύρη, τη Φιφίκα και τη Λίτσα, ενώ γαλαρία χαζογελάνε το γατομουστάκι ο Ανδρέας με την Κατερίνα του, καθώς τους προσπερνάει με κόρνες η σωφεράντζα ο Μήτσος! Θα γίνει της… κακομοίρας στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα στο τέλος του Σεπτέμβρη!

Ο “Μπακαλόγατος”, μετά από έναν χειμώνα συνεχών παραστάσεων στο Θέατρο “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” της Νέας Ορεστιάδας και την καλοκαιρινή περιοδεία στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, μεταφέρεται για τις τρεις τελευταίες παραστάσεις του στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όπου και ολοκληρώνει τον κύκλο του.

• ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (μία παράσταση)
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, 8:30΄μ.μ
Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος”
(Εθν. Αμύνης 1, Κέντρο, περιοχή Λευκού Πύργου), τηλ. 2310287727

• ΑΘΗΝΑ (δύο παραστάσεις)
Κυριακή 29 και Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013, 8:30΄ μ.μ.
Θέατρο “ΑΡΓΩ” – Αιμιλία Υψηλάντη, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο
(Μετρό: στάση «Μεταξουργείο», έξοδος «Δεληγιάννη» / Τρόλλευ: Γραμμή 1, στάση «Μεταξουργείο), Τηλ/Fax: 210 5201684, www.argotheater.com

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος €9, Μειωμένο €6.

η ταυτότητα της παράστασης

«Ο Μπακαλόγατος» ή «Της Κακομοίρας»
των Χρήστου & Γιώργου Γιαννακόπουλου
θεατρική διασκευή: Π. Φιλιππίδης – Γ. Γαλίτης
προσαρμογή-σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Άκης Τσονίδης
σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Πατούνας

παίζουν οι (αλφαβητικά): Ιορδάνης Βροχίδης, Αργυρώ Καρλιώτη, Εύη Κουτσούμπα, Κώστας Μερετάκης, Ματίνα Μουρίδου, Νίκος Πατούνας, Μαρία Πετρίδου, Γιώργος Σαμαράς, Τόλης Τσακιρίδης, Σοφοκλής Τσομπάνογλου και ο Άκης Τσονίδης.
Τεχνική υποστήριξη – κονσόλες: Αστέριος Γκαρλέμος
Υπεύθυνες παραγωγής – υποδοχή: Μαρία Μαργαρίτη, Ειρήνη Δελημύτη