Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Έβρου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014, σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο της 5ης Περιφέρειας κα Τεμπρίδου Αντιόπη – Ελένη, οργανώνει σειρά δράσεων για τους Διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς της Α΄ τάξης Δημοτικών σχολείων όπως επίσης και τους γονείς.
Στόχος των προληπτικών παρεμβάσεων είναι η ενίσχυση και η στήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων στο ρόλο τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των παρεμβάσεων έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 06/09/2013 και ώρα 9³° π.μ. – 13³° μ.μ. θα πραγματοποιηθεί βιωματική εκπαίδευση των Διευθυντών Α΄ βαθμιας εκπαίδευσης της 5ης Περιφέρειας με θέμα <<Ο πολυδύναμος ρόλος του Διευθυντή μιας Σχολικής Μονάδας >>.
Συντονιστής: Στράτος Βραχιώλιας, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης.

Ενώ παράλληλα τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Α’ τάξης με θέμα <<Καλωσορίζοντας τους μικρούς μαθητές. Όταν η γνώση γίνεται παιχνίδι >>.
Συντονίστρια: Τσελίδου Θεανώ, Κοινωνική λειτουργός, Στέλεχος Πρόληψης.

Το απόγευμα της Παρασκευής 06/09/2013 και ώρα 6³° μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για γονείς Α΄ τάξης Δημοτικού, στην αίθουσα εκδηλώσεων 1ου Δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας, με θέμα << Η πρώτη μέρα στο σχολείο. Μια εμπειρία άγχους ή η αρχή μιας περιπέτειας γνώσης και ευχαρίστησης; >>
Ομιλήτριες: Κασαπίδου Ζωή, Ψυχολόγος, Στέλεχος Πρόληψης
Κεσούδη Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, Στέλεχος Πρόληψης.

σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ