Στα δικαστήρια θα βρεθούν για ακόμα μία φορά μαθητές. Από τις 3 Σεπτεμβρίου ξεκινούν δίκες μαθητών της Αλεξανδρούπολης για καταλήψεις προηγούμενων ετών. Στο παρελθόν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι μαθητές κρίθηκαν αθώοι, όμως οι νέες δίκες έχουν αναστατώσει την Αλεξανδρούπολη.
Στο πλευρό των μαθητών βρίσκονται οι γονείς τους. Σε ανακοίνωσή της η ένωση γονέων Αλεξανδρούπολης τονίζει:

«Να σταματήσουν οι διώξεις των μαθητών.
Τα παιδιά μας δεν έχουν ανάγκη εισαγγελείς κι αστυνόμους»

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Αλεξ/πολης καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης με αφορμή τις καταλήψεις, μαθητικές κινητοποιήσεις προηγούμενων ετών και απαιτεί να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε δίωξη.
Ξεκινώντας από 3 Σεπτέμβρη γίνονται οι δίκες των 15μελών μαθητικών συμβουλίων των λυκείων της πόλης και με αυτόν τον τρόπο δίνεται συνέχεια στο όργιο τρομοκράτησης και «σωφρονισμού» που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια των καταλήψεων, αφού τότε για να καμφθεί το κλίμα αντίστασης των μαθητών δοκιμάστηκαν διάφορα μέσα
Απ’ ότι φαίνεται και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί πιστά την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων: να περάσουν διά πυρός και σιδήρου την πιο βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Και μάλιστα τη νέα σχολική χρονιά που στο όνομα της οικονομικής κρίσης αλλά και των αλλαγών σε γυμνάσιο-λύκειο τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων θα γιγαντωθούν και θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.
Τα παιδιά μας δεν έχουν ανάγκη εισαγγελείς κι αστυνόμους.
Γονείς χρειάζονται, που δεν θα κυνηγούν το μεροκάματο απ’ το πρωί ως το βράδυ και θα μπορούν να είναι κοντά στα παιδιά τους, όπως πρέπει και με το κεφάλι ψηλά. Δάσκαλους χρειάζονται που δεν θα αυτό-λογοκρίνονται στους χορηγούς, για να αξιολογηθούν θετικά και να επιβιώσουν, που θα διδάσκουν την κοινωνική αλήθεια και την δυναμική των αγώνων που διδάσκει η Ιστορία. Σχολείο χρειάζονται ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει ολόπλευρα μέχρι τα 18 τους χρόνια, που θα καλλιεργεί την προσωπικότητα και την κριτική σκέψη χωρίς ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς.

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς
Να γίνουμε ασπίδα προστασίας και παράδειγμα αγώνα για τα παιδιά μας. Να μη γίνουμε μια κοινωνία φοβισμένων και χαφιέδων.
Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς σε ένα μέτωπο πάλης για να μην περάσει ο εκφοβισμός, για να έχει διάρκεια και βάθος ο αγώνας μας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

Το ΔΣ
της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αλεξ/πολης