Τις τραγικές διαστάσεις της δολοφονίας από τη σύζυγό του ενός αγρότη στην Ορεστιάδα, για την οποία προφυλακίστηκαν η σύζυγός του που τον πυροβόλησε και ο 68χρονος ο οποίος ήταν παρόν και τη φιλοξενούσε φέρνει με δήλωσή της στην επιφάνεια η δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων Μαρία Χατζιόγλου.
Τόσο η 29χρονη σύζυγος του θύματος, όσο και ο 68χρονος, ο οποίος τη φιλοξενούσε στο κτήμα του, κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι. Η δικηγόρος τους με δήλωσή της στο thraki Νεα, τονίζει:

Η διαδικασία ανάλυσης όλων των συνιστωσών της τραγικής ζωής της Χριστίνας, του θανατωθέντος συζύγου της και των τριών ανήλικων παιδιών του ζευγαριού που τελικά οδήγησαν στο μοιραίο γεγονός της 21ης Αυγούστου στην φιλήσυχη πόλη μας δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί σ’ αυτές τις λίγες γραμμές. Η Χριστίνα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελεά Ορεστιάδας ότι πρέπει να κρατηθεί προσωρινά μέχρι την εκδίκαση του αδικήματος για το οποίο παραπέμπεται, το ίδιο και ο φερόμενος ως απλός συνεργός στην πράξη της. Η Χριστίνα θα στερηθεί για τον επόμενο απροσδιόριστο χρόνο την παρουσία των παιδιών της, καθόσον θα μεταχθεί στο γυναικείο τμήμα φυλακών Κορυδαλλού και τα ανήλικα τα οποία προσωρινά διαμένουν με την γιαγιά εκ πατρικής γραμμής ενδέχεται να οδηγηθούν σε κάποιο ίδρυμα μέχρι την ενηλικίωσή τους. Η αλήθεια είναι ότι από τούδε και εφεξής στην ήσυχη κοινωνία της Ορεστιάδας θα πλανάται για πολύ καιρό το ερώτημα του τι μπορεί να επακολουθήσει μιας ταραγμένης οικογενειακής ζωής. Ελπίζω προσωπικά να δοθεί εκ του τραγικού αυτού γεγονότος αφορμή για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας σε θέματα αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας της διπλανής πόρτας, τόσο από φορείς, όσο και από όλους μας ατομικά.
Μαρία Χατζιόγλου Δικηγόρος-Ορεστιάδα