Φως στο τούνελ για την ΑΕΚ
Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην ερασιτεχνική ΑΕΚ πως ο κόσμος θα δει φέτος την ανδρική ομάδα στη Volley League
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ
Μετά από αρκετές ημέρες αγωνίας και σεναρίων ακόμα και υποβιβασμού της ανδρικής ομάδας της ΑΕΚ στο τοπικό, η διοίκηση της Ερασιτεχνικής φαίνεται πως έχει αρχίσει να αχνοβλέπει φως στο τούνελ και για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό να επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον της ομάδας.
Και σε αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται πως κινείται και η διοίκηση της ΕΣΑΠ, αφού η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες είχε μεγάλη δόση στήριξης προς την Ενωση, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο. Κι από την πλευρά τους οι «κιτρινόμαυροι» καθυστερούν όσο περισσότερο μπορούν μια πιθανή δήλωση απόσυρσης από τη Volley League προσπαθώντας να λύσουν το συντομότερο δυνατόν και με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που υφίστανται και αφορούν τις εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις παλαιοτέρων ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες με 2-3 αθλητές-προπονητές δεν έχει βρεθεί λύση, αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως θα καταλήξουν και με αυτούς σε συμφωνία.
Οι λόγοι που στην ΑΕΚ αποφάσισαν να παλέψουν μέχρι τέλους να παραμείνουν στην κορυφαία κατηγορία είναι τρεις. Ο πρώτος και βασικότερος είναι ότι συνειδητοποίησαν όλες οι πλευρές πως εάν η ΑΕΚ έβγαινε οικειοθελώς από τη Βόλεϊ Λιγκ δεν θα είχε θέση ούτε στην Α2 Ανδρών αλλά ούτε και στο τοπικό πρωτάθλημα. Ετσι, το τμήμα θα έμπαινε στο «ψυγείο» για τη σεζόν 2013-14 με απρόβλεπτες συνέπειες για τη βιωσιμότητά του.
Από την άλλη, οι πιστωτές διαπίστωσαν πως εάν το τμήμα αδρανοποιηθεί θα χάσουν και τα χρήματα που τους προτείνει η σημερινή διοίκηση που είναι και η μόνη που κάνει σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια. Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την αξιοπιστία και τον εγωισμό των παραγόντων της νέας διοίκησης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ που θέλουν να κερδίσουν ένα μεγάλο στοίχημα και να αποδείξουν και στον κόσμο της ΑΕΚ πως μπορούν να σηκώσουν το βάρος της εξυγίανσης αλλά και της ανάπτυξης για τα τμήματα του ιστορικού συλλόγου.
sentragoal