Ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης σας προσκαλεί το απόγευμα του Σαββάτου,10 Αυγούστου 2013,στη ζώνη του λιμένα της Αλεξανδρούπολη όπου θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Εύπλου. Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη θα τελεστεί στις 8 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στο Ναΐδιο του Αγίου Εύπλου. Στον Εσπερινό θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, κ.κ. Άνθιμος και θα εκτεθούν σε προσκύνηση λείψανο του Αγίου και η εξέστια εικόνα του, ενώ θα τελεσθεί και αρτοκλασία.
Στις 9:30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Ναϊδίου θα δοθεί μουσική παράσταση που επιμελήθηκε και παρουσιάζει η πιανίστα και Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης Μερόπη Κολλάρου, με τη λυρική τραγουδίστρια Νάντια Μαλακόζη, την πιανίστα Μαρία Τσιλιγκίρη και τον κιθαρίστα Κώστα Ζαζόπουλο, και κινείται από τη μπαρόκ εποχή, με καντάτες και άριες, στην ιμπρεσιονιστική εποχή, με έργα για πιάνο, και στη σύγχρονη εποχή, με έργα για κιθάρα και πιάνο, καθώς και αγαπητά ελληνικά έργα των Κωνσταντινίδη και Χατζηδάκι.
Την επόμενη κυριώνυμη ημέρα, από τις 7 π.μ. έως τις 9:30 π.μ. θα τελεσθεί στο Ναΐδιο η κυριακάτικη και εόρτια Θεία Λειτουργία.
Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως,τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και το Σύλλογο «Ελληνομουσείον Αίνου» στοχεύουν στην ανάδειξη του ιστορικού μοναδικού μνημείου του Θρακικού Ελληνισμού και στη θεσμοθέτηση ετήσιων πολιτιστικών δρωμένων υψηλού κύρους την περίοδο του Αυγούστου.