Με έναν μόνο γιατρό και το διευθυντή έχει απομείνει το κέντρο υγείας Σαμοθράκης, ύστερα από δύο συνταξιοδοτήσεις γιατρών και τρεις παραιτήσεις τριών αγροτικών ιατρών.

Το πρόβλημα έχει φτάσει στο αποκορύφωμα καθώς τώρα στο νησί βρίσκονται επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου και σύντομα διοικητής του, Δημήτρης Λαζόπουλος, κατάφερε σε πολύ μικρό χρόνο να βρει γιατρό ο οποίος θα βρεθεί στη Σαμοθράκη για το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Ο Δημήτρης Λαζόπουλος, τηλεφώνησε προσωπικά σε αγροτικό ιατρό, του πρότεινε να πάει για δέκα περίπου μέρες στη Σαμοθράκη και για να είναι όσο το δυνατόν πιο καλή η διαμονή του νέου γιατρού στο νησί, του βρήκε και κατάλυμα, εκτός του χώρου που διατίθεται στο κέντρο υγείας, ώστε να φιλοξενηθεί και η σύζυγός του. (Η κάλυψη των εξόδων θα γίνει από τον κ. Λαζόπουλο σε συνεργασία με τοπικό επιχειρηματία του τουρισμού)
Ο γιατρός με τα πολλά δέχτηκε και ανέβαλε τις προγραμματισμένες του διακοπές για άλλη περίοδο, καθώς είναι Εβρίτης (από το Σουφλί) και γνωρίζει ότι εκτός από το συνάνθρωπο πρέπει να προσφέρεις όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείς και στον τόπο σου.