Το Επιμελητήριο Έβρου επιθυμεί να γνωστοποιήσει σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων» που υλοποιείται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.».
Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του συγκεκριμένου κλάδου μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογικών εργαλείων και συστημάτων εισροών-εκροών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του ισοζυγίου καυσίμων και τη διασύνδεση του συστήματος με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
Η δράση φιλοδοξεί να αποκαταστήσει τον ανταγωνισμό ο οποίος είχε στρεβλωθεί εξαιτίας της έλλειψης συστημάτων ακριβούς μέτρησης και καταγραφής κατά τη διακίνηση εισερχόμενων και εξερχόμενων ποσοτήτων από τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Η υλοποίηση της δράσης θα γίνει με την ενίσχυση των πρατηριούχων υγρών καυσίμων για την εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Ελέγχου Εισροών-Εκροών, προκειμένου να διασφαλίζεται η ορθή μέτρηση του εισερχόμενου και εξερχόμενου καυσίμου στα στάδια της παραλαβής και της πώλησης αντίστοιχα, με παρακολούθηση, καταγραφή και σύγκριση (ισοζύγιο) των εξερχόμενων από τις αντλίες με τους εναπομένοντες όγκους καυσίμων εντός των δεξαμενών, κατά τη λειτουργία του πρατηρίου σε πραγματικό χρόνο.

Η προκήρυξη και ο οδηγός δράσης, διατίθενται ηλεκτρονικά για τους ενδιαφερόμενους στην διαδικτυακή σελίδα της δράσης, από την «Κοινωνία της Πληροφορίας»

Περισσότερες πληροφορίες
Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ
Τηλέφωνο: 213 – 13.00.700
Fax: 213 – 13.00.801, 210 – 97.36.760