Χωρίς οχήματα φυλάσσονται τα σύνορα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης από τα 193 οχήματα λειτουργούν μόνο τα 48. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις, το μόνο που βλέπουν οι συνοροφύλακες είναι να χαλάνε όλο και περισσότερα οχήματα, χωρίς να γίνεται τίποτα για να επισκευαστούν. Αντίθετα, έχουν χορτάσει από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Σύμφωνα με τη Συνδικαλιστική Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, είναι ενημερωμένος για τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα. Είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συνοροφύλακες, σε επίσκεψή του στον Εβρο, στις 12 Απριλίου. Μάλιστα, σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ υποσχέθηκε ότι «αμέσως μόλις γυρίσω στην Αθήνα θα κοιτάξω να δω τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει».
Αλλά το μόνο που έγινε από τότε είναι ότι πέρασαν δύο μήνες και προστέθηκαν κι άλλα οχήματα στα ήδη ακινητοποιημένα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δώσει στη δημοσιότητα, στις Φέρες, από τα 47 οχήματα λειτουργούν τα 10, στο Τυχερό από 23 λειτουργούν τα 9 και στο Σουφλί από τα 26 λειτουργούν τα 10. Επίσης, σύμφωνα με ερώτηση στη Βουλή, από τον Ιανουάριο ακόμη, του βουλευτή Εβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξη Δερμεντζόπουλου, στους Μεταξάδες είναι ακινητοποιημένα και τα δύο υπάρχοντα οχήματα, στο Ισαάκιο από τα 30 οχήματα λειτουργούν τα 7, στο Χειμώνιο από τα 60 λειτουργούν τα 9 και στο Φυλάκιο είναι ακινητοποιημένο το μοναδικό όχημα του τμήματος.
Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
enet.gr