Τον ύστατο χαιρετισμό του απέτισε ο λαός του Διδυμοτείχου, το μεσημέρι στον π. Απόστολο Πολυζωίδη, εφημέριο του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου, που αναπαύθηκε εν Κυρίω το απόγευματης 28ης Ιουνίου στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Ο σεμνός και φιλακόλουθος π. Απόστολος διετέλεσε διαδοχικά εφημέριος στις ενορίες Χριστού Σωτήρος και Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου και με πολλή προθυμία μέχρι τέλους, παρά την επισφαλή υγεία του, προσέφερε τη διακονία του, καλύπτοντας εφημεριακά κενά της υπαίθρου.
Ο π. Απόστολος Πολυζωΐδης γεννήθηκε πριν από 71 χρόνια στα Βρυσικά Διδυμοτείχου. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κυρό Αγαθάγγελο. Το Δεκέμβριο του 2010 ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, επιβραβεύοντας την ένζηλο και αφοσιωμένη διακονία του του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.
Της εξοδίου, η οποία εψάλη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου, προέστη ο κ. Δαμασκηνός, ο οποίος και μίλησε καταλλήλως για την προσωπικότητα, το ήθος και τη διακονία του εκλιπόντος λευΐτου. Τον μεταστάντα εκ μέρους της ενορίας προέπεμψε ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης. Τη σωρό συνόδευσαν στο Κοιμητήριο της πόλεως ο ιερός κλήρος, οι επίσημοι και πλήθος κόσμου.
Image and video hosting by TinyPic