Επιστολή καταγγελία προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, απέστειλε η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου για την έλλειψη αυτοκινήτων στα τμήματα συνοριακής φύλαξης του Νομού Έβρου. Στην επιστολή η ένωση συνοριακών επισημαίνει:
Μετά την τελευταία επίσκεψη σας στον Νομό μας και τις υποσχέσεις που πήραμε προσωπικά από εσάς πιστέψαμε ότι το μείζον πρόβλημα με την έλλειψη αυτοκίνητων θα λυθεί επιτέλους. Παρόλα αυτά σας ενημερώνουμε ότι το πρόβλημα παραμένει το ίδιο και ακόμα μεγαλύτερο σε όλα τα τμήματα Συνοριακής φύλαξης του Νομού μας. Απευθυνόμαστε σε εσάς ως υστάτη προσπάθεια εξεύρεσης λύσεως.
Η πιο μεγάλη, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επιχείρηση της χώρας μας, με μεγάλες μετακινήσεις προσωπικού και θεαματικά αποτελέσματα στην αποτροπή της εισόδου λαθρομεταναστών, κινδυνεύει διότι φαίνεται πλέον ότι λειτουργεί μόνο με το φιλότιμο των συνάδελφων αφού εδώ και πολλούς μήνες σχεδόν το
σύνολο των αυτοκινήτων είναι ακινητοποιημένα και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω απλών βλαβών.
Είχαμε προειδοποιήσει ότι έτσι όπως πάμε, δεν θα αργήσει η ώρα που δεν θα έχουμε αυτοκίνητα να βγούμε υπηρεσία. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι αυτή η ώρα είναι ζήτημα ωρών να φτάσει. Ως τοπικό σωματείο έχουμε απευθυνθεί σε όλους όσους θεωρούμε ιεραρχικά υπευθύνους να δώσουν λύση στην έλλειψη τόσο μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων από τέτοια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση.
Πως λοιπόν θα συνεχίσουμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα όταν δεν μας δίνονται τα μέσα όπως τα αυτοκίνητα για να το κάνουμε; Και ως πότε θα υπάρχει και το φιλότιμο για αυτό;
Κύριε Υπουργέ,
αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε ξανά σε εσάς όχι για να βρούμε ευθύνες αλλά λύσεις στο μείζον αυτό πρόβλημα που μας δυσφημίζει όλους και καθιστά την αποδοτικότητα στην εργασία μας αδύνατη.