Το θέμα του διορισμού διοίκηση στο ΠΓΝΑ θέτει με ερώτησή του στον υπουργό υγείας Αλέξανδρο Λυκουρέντζο ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κ. Ουζουνίδης αναφέρει ότι ο μη ορισμός διοίκηση προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.
Στην ερώτησή του ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναφέρει:

«Για πόσο ακόμη θα παραμένει ακέφαλο το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης»
Κύριε Υπουργέ,
Δραματική και άκρως επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση που διαμορφώνεται στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης καθώς η έλλειψη Διοίκησης εδώ και περίπου τρεις μήνες δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, ωθώντας τους εργαζομένους σε διαδοχικές στάσεις εργασίας (16/05, 30/05). Η ανάλγητη και μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση του βασικότατου ανθρώπινου δικαιώματος της Υγείας που αποτελεί βασικό στοιχείο του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή σας στις 14/03/2013 επρόκειτο να καλυφθούν 87 θέσεις διοικητών και 93 θέσεις αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων στα πλαίσια της προκήρυξης του Υπουργείου Υγείας με καταλυτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στις 27/03/2013. Ωστόσο, δύο μήνες μετά το Π.Γ.Ν.Α. παραμένει ακέφαλο με την παραφιλολογία να οργιάζει.
Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
• Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης των πινάκων νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων;