Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνου Ουζουνίδη και του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Σταύρου Σταυράκογλου, με αφορμή την επιστολή Ουζουνίδη για τα προβλήματα στο λιμάνι των Θέρμων στη Σαμοθράκη.
Η επιστολή έφερε απάντηση, η απάντηση ανταπάντηση και τελικά ο πρόεδρος του ΟΛΑ επανέρχεται με πρόσκληση προς το βουλευτή για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα του λιμανιού.

Από την επιστολή – πρόσκληση του Σταύρου Σταυρόκογλου δε λείπουν οι αιχμές.
Η επιστολή Σταυράκογλου

Η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση μου είχε ως αφορμή προηγούμενη δημόσια επιστολή του κ. Μαρίνου Ουζουνίδη σε χρόνια ζητήματα που άπτονται δομών και αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, ενώ είχε ήδη δρομολογηθεί μέρες πριν η επίλυση τους. Και ταυτόχρονα τον παρακάλεσα να γίνει συνομιλητής του Οργανισμού, ώστε να επιτύχει πληρέστερη ενημέρωση κατά το παράδειγμα των υπολοίπων συναδέλφων του και άλλων θεσμικών αξιωματούχων. Κατά τέτοιο τρόπο που η διάθεση του για συνέργεια στην ανάπτυξη του λιμανιού και των ευρύτερων υποδομών θα έβρισκε το απόλυτο έρεισμα. Δυστυχώς, η επιλογή του αγαπητού βουλευτή ήταν η δημόσια αντιπαράθεση, συνοδευόμενη από υβριστικές αναφορές και θεσμικές προσβολές.
Αδυνατώ να αποκρυπτογραφήσω τους πυθιακούς κωδικούς της δημόσιας συμπεριφοράς του βουλευτή, ούτε να νοηματοδοτήσω τον λόγο που τον ωθεί να διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο της επικαιρότητας. Ο πληθωρισμός επαναλαμβανόμενων ανούσιων στερεοτύπων με την κατασκευή του τεχνητού εφευρήματος της διάκρισης «εκλεγμένος-διορισμένος» είναι τουλάχιστον ατυχής. Σε όλα τα παραπάνω η σιωπή είναι η πιο ασφαλής οδός, καθώς δεν εκθέτει, δεν υποκύπτει σε προσωπικά συμπλέγματα και λειτουργεί ευεργετικά προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.
Ωστόσο, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της περιόδου και την αναγκαιότητα της απόλυτης συνεργασίας για την περιβόητη ανάπτυξη της περιοχής μας, όπου το λιμάνι κατέχει κυρίαρχο ρόλο, προσκαλώ για ακόμη μια φορά τον κ. Ουζουνίδη να επισκεφθεί τα γραφεία του Οργανισμού και να συζητήσει μαζί μας καθετί που μπορεί να αποτελέσει προστιθέμενη αξία. Έχοντας θετική προαίρεση για τη δυνατότητα προσφοράς εκ μέρους του κ. Ουζουνίδη, θεωρώ πως θα πρυτανεύσει ο ζήλος για την προαγωγή του τοπικού συμφέροντος. Αντί να σκιαμαχούμε δημόσια για τοπικά ζητήματα ας προωθήσουμε συνέργειες δράσεων ώστε να οικοδομήσουμε ένα έγκυρο, ουσιαστικό και αναπτυξιακής λογικής πλάνο αξιοποίησης των λιμενικών υποδομών της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης.

Ο Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος
Ο.Λ.Α. Α.Ε.
Σταύρος Σταυράκογλου

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου Σταύρος Σταυράκογλου