Τέλη Ιουνίου ξεκινά πάλι η εκβάθυνση
Τέλη Ιουνίου υπολογίζεται ότι θα εγκατασταθεί ο νέος ανάδοχος που θα αναλάβει τη συνέχιση και αποπεράτωση των εργασιών εκβάθυνσης του λιμανιού Αλεξανδρούπολης, ενός έργου από τα πιο… ταλαιπωρημένα στο νομό μας. Το έργο είχε προκηρυχθεί τον περασμένο Μάρτιο και αυτή τη στιγμή, πραγματοποιείται ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το έργο δημοπρατήθηκε πριν περίπου 2 μήνες από τη Διεύθυνση Λιμενικών έργων και έργων αεροδρομίων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με προϋπολογισμό 21.900.000 ευρώ. Η πλήρης ονομασία του έργου είναι «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗΣ ΛΙΜΕΝΟΛΕΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΚΣΚΑΦΗΣ ΔΙΑΥΛΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ». Το έργο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων εκβάθυνσης της εξωτερικής ανατολικής λιμενολεκάνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης καθώς και την ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων διάνοιξης διαύλου προσέγγισης στον λιμένα.
Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 20 μήνες και όταν αυτό ολοκληρωθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα μπορεί να προσεγγιστεί απλό μεγάλα κρουαζιερόπλοια αλλά και πλοίο μεγάλου μεταφορικού φορτίου τα οποία σήμερα αδυνατεί να εξυπηρετήσει. Η εταιρεία που αναδείχθηκε από το διαγωνισμό και περιμένει το «ΟΚ» για να ξεκινήσει εργασίες είναι η «Χ. Κωνσταντινίδης ΕΤΕΘ». Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ξεκινήσει και διακοπεί δύο φορές στο παρελθόν…
«Το έργο συνέχισης της εκβάθυνσης βρίσκεται για προσυμβατικό έλεγχο στο ελεγκτικό συνέδριο και αφού γίνει η υπογραφή με τον ανάδοχο, εκτιμούμε πως περίπου στα τέλη Ιουνίου θα είναι όλα έτοιμα για να εγκατασταθεί», ανέφερε στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΑ Σταύρος Σταυράκογλου.
Νέα επιχείρηση απομάκρυνσης παλιών σκαφών
Μία πολύ σημαντική προσπάθεια που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΑ προτίθεται να συνεχίσει η νέα διοίκηση του Οργανισμού. Πρόκειται για την απομάκρυνση των ανενεργών πλοίων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με πρωταρχικό στόχο τη βυθισμένη βυθοκόρο, αλλά και το πλοίο συμφερόντων της ΣΑΟΣ «Θεσσαλονίκη». «Πιέζουμε τον ανάδοχο που έχει αναλάβει την απομάκρυνση της βυθοκόρου, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια και με τα άλλα δύο πλοία», ανέφερε ο κ. Σταυράκογλου.
Εφ. Η Γνώμη»