Τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Σταύρο Σταυράκογλου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Έβρου Κυριάκο Γεροντόπουλο.
Στη συνάντηση ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Σταυράκογλου για την υφιστάμενη κατάσταση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας ιδιαίτερα τις λιμενικές υποδομές της Σαμοθράκης.
Μεταξύ άλλων ενημερώθηκε για την πρωινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου εγκρίθηκαν οι εργασίες καθαρισμού προσχώσεων στο αλιευτικό καταφύγιο Θέρμων Σαμοθράκης. Επίσης, αναφέρθηκε η χαμηλή δυναμική της ακτοπλοϊκής διακίνησης του λιμανιού, που εξαντλείται στην εξυπηρέτηση της Σαμοθράκης. Ταυτόχρονα τέθηκε το ζήτημα της αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων και επέκτασης κρηπιδωμάτων στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη και αναζητήθηκε τρόπος χρηματοδότησης των αναγκαίων μελετών, ώστε να επιτευχθεί ένταξη του παραπάνω έργου στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ.
Τέλος, αναφέρθηκε ως βασική μεσοπρόθεσμη προτεραιότητα η είσοδος του λιμένα Αλεξανδρούπολης στην αγορά της διακίνησης Ε/Κ, αφού το ορίζουν και οι διαγραφόμενες δυνατότητες του λιμένα.
Ο ΥΜΑΘ αφού ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο Σταύρο Σταυράκογλου στα νέα του καθήκοντα, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του λιμένα Αλεξανδρούπολης και στο στρατηγικό πλεονέκτημα θέσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επάρκεια των χερσαίων χώρων που κατέχει και αναφέρθηκε εκτενώς στον μεγάλο καινούργιο προβλήτα Ε/Κ του λιμανιού και την ελκυστική προοπτική που δημιουργεί για το λιμάνι μία πιθανότητα παραχώρησής του.
Αναφορικά με τη Σαμοθράκη, αφού χαιρέτησε με ευχαρίστηση την έναρξη εργασιών στο αλιευτικό καταφύγιο Θέρμων, δεσμεύτηκε πως θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης τρόπου χρηματοδότησης για τις απαιτούμενες μελέτες στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, ώστε να επέλθει η απαραίτητη διαδικασία ωρίμανσης για την ένταξη ενός έργου στο νέο ΕΣΠΑ.
Image and video hosting by TinyPic