Έπεσαν οι υπογράφες για τη σύμβαση του έργου «Κατασκευή Περιφερειακού Δρόμου», μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη και του αναδόχου του έργου Μιχαήλ Κούγκουλου, εκπροσώπου της Κοινοπραξίας ΑΚΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΤΕ. – ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΒΡΟΥ Α.Τ.Ε., παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Σταύρου Σταυράκογλου και υπηρεσιακών παραγόντων.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει την κατασκευή περιφερειακού δρόμου στην Αλεξανδρούπολη, συνολικού μήκους 2,7 χλμ περίπου, ο οποίος θα ξεκινά από τη Λεωφόρο Μάκρης στο ύψους του δημοτικού κάμπινγκ, θα περνάει από τα στρατόπεδα Γιαννούλη και Ζήση και θα καταλήγει βορειοανατολικά στην οδό Γιαννούτσου (στο ύψος του Πάρκου Παρμενίωνα). Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 36 μηνών.

Ο κ.Κούγκουλου δήλωσε:
«Θεωρώ ωφέλιμο για το έργο ότι η επιχείρηση που το υλοποιεί εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, επομένως εκτός από κατασκευαστές θα είμαστε και χρήστες του και προφανώς αυτό μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα» και τόνισε παράλλληλα ότι «Υπάρχει τόσο η απαραίτητη εμπειρία σε ανάλογα έργα, όσο και το κατάλληλο εργατικό δυναμικό και ο εξοπλισμός για να ολοκληρωθεί η κατασκευή έντεχνα και έγκαιρα». Παράλληλα, ο κ. Κούγκουλος περιέγραψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου και εκτίμησε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
Από πλευράς του ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την έναρξη της κατασκευής ενός μεγάλου έργου για το Δήμο Αλεξανδρούπολης. «Σκοπός του έργου είναι να συνδυαστεί με τον μεγάλο περιφερειακό, γιατί εκείνος είναι που θα συνδέσει απολύτως τη δυτική πλευρά της πόλης με την ανατολική. Πρόκειται για ένα δρόμο, ο οποίος θα δώσει αξία στις υφιστάμενες υποδομές και γενικότερα στην οικονομία, καθώς θα είναι απόλυτα λειτουργικός, με αποχετεύσεις για όμβρια ύδατα, με δενδροφυτεύσεις, με ποδηλατοδρόμους και πεζοδρόμια. Αντιλαμβάνεστε ότι θα είναι μια οδική αρτηρία, ιδιαίτερα ελκυστική και προσεγγίσιμη τόσο για τα αυτοκίνητα, όσο και για τους πεζούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης και τόνισε: «Έχω εμπιστοσύνη στην ανάδοχη κοινοπραξία ότι η κατασκευή θα γίνει όπως αναγράφεται στην τεχνική περιγραφή και το έργο θα κοσμεί την Αλεξανδρούπολη για τα επόμενα χρόνια».