Πως δεν κατάφερε η αντιπολίτευση να «βγαίνουν όλα στο φως» από το Ορ tv.

ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΑΙ» ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Για ακόμα μία φορά το θέμα της απευθείας μετάδοσης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Η πρόταση της αντιπολίτευσης δεν υπερψηφίστηκε καθώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήρθε ισόπαλο με 15-15 και τελικά απορρίφθηκε με την ισχύ της διπλής ψήφους του προέδρου.

Όπως έχουμε αναφέρει από τις 24 Μαρτίου, μία μέρα μετά την εθνική εορτή, θα πούμε γιατί η αντιπολίτευση του δήμου Ορεστιάδας έχασε την ευκαιρία.

Πριν λίγη ώρα ο κ. Χαμαλίδης εξέδωσε ανακοίνωση, διαβάστε ΕΔΩ για τις μη απευθείας μεταδόσεις. Στην ανακοίνωσή του μιλάει για έντονο πολιτικό παρασκήνιο και προφανώς εκτιμάει ότι ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Λάμπρος Κουμπρίδης δεν εμφανίστηκε στη συνεδρίαση παρά το γεγονός ότι είχε υπογράψει το κείμενο για τις απευθείας μεταδόσεις γιατί πιέστηκε. Αυτό εκλαμβάνουμε εμείς, βάσει όσων δεν γράφει ο Λευτέρης Χαμαλίδης.
Ο κ. Χαμαλίδης για την ιστορία, ήταν ο μόνος δημοτικός σύμβουλος ο οποίος ηθικά στήριξε το thraki Νεα, όταν προσπαθούσαμε και κάναμε απευθείας διαδικτυακές μεταδόσεις (και κόβονταν . . . η σύνδεση του διαδικτύου) και αυτό οφείλουμε να το τονίσουμε.

Στην συνεδρίαση που συζητήθηκε η απευθείας μετάδοση, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο κ. Κουμπρίδης θα απουσιάζει, όλοι ήξερα ότι η ψηφοφορία θα είναι ισόπαλη. Το αποτέλεσμα θα είναι Χ.

Κι εκεί που κυλούσαν όλα προς νίκη του δημάρχου (παρά τις μεγάλες διαρροές) έφτασε το ανέλπιστο δώρο από το σύμβουλο της πλειοψηφίας Δημήτρη Βαρσαμακίδη. Ο κ. Βαρσαμακίδης, από τις λίγες φορές που μιλάει στο δημοτικό συμβούλιο είπε ότι είναι γιος του δημάρχου που ίδρυσε την τηλεόραση και τον λυπεί το γεγονός ότι όταν αναφέρονται στον πατέρα του, αναφέρονται κυρίως στην τηλεόραση.

Αμέσως μετά ο Δημήτρης Βαρσαμακίδης πρότεινε οι συνεδριάσεις να μεταδίδονται ολόκληρες μαγνητοσκοπημένες της επόμενη μέρα.

Καμία διαφορά δε έχει αν οι συνεδριάσεις μεταδίδονται απευθείας ή ολόκληρες την επόμενη μέρα. ΚΑΜΙΑ.
Κι όμως, εκεί που έγινε η πάσα, εκεί που ΑΝΕΤΑ με την ψήφο Βαρσαμακίδη θα επέστρεφε το συμβούλιο στο Ορ tv η αντιπολίτευση επέμεινε στη στάση της για το ζωντανό με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία.

Ήταν δώρο, ήταν πάσα, ήταν αυτό που ήθελαν. Με έξυπνο ελιγμό θα έδεναν τον Βαρσαμακίδη και για τις ώρες μετάδοσης και θα έβγαιναν νικητές.
Τώρα για ακόμα μία φορά, ο δήμαρχος κατάφερε να «επιβιώσει» παρά το γεγονός ότι έχει χάσει στην ουσία την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Τώρα και με το δίκιο του ο Δημήτρης Βαρσαμακίδης, μπορεί να μην επιστρέψει στην πρότασή του και η αντιπολίτευση να χάσει πολύτιμο χρόνο γι’ αυτό που επιδιώκει. . .