Ποινική δίωξη σε βάρος γυναίκας δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης, η οποία ήταν πρόεδρος εφορευτικής επιτροπής σε εκλογικό τμήμα της Σαμοθράκης στις εκλογές της 4-10-2009 ασκήθηκε με διάταξη του αντεισαγγελέα εφετών Γιώργιου Καντζίδη.

Σύμφωνα με τη διάταξη που εξέδωσε ο κ. Καντζίδης, στο τμήμα που ήταν πρόεδρος της εφορευτικής η δικηγόρος Μ.Β. καταχωρήθηκαν χωρίς υπέρ του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λαζόπουλου 17 σταυροί και υπέρ της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ελένης Τσιαούση 15 σταυροί, χωρίς αυτοί να έχουν τεθεί στα αντίστοιχα ψηφοδέλτια.

Οι έτεροι υποψήφιοι, Ντόλιος, Ρενταρή, Ζαπάρτας και Μαραγκοζούδης δεν είχαν καμία διαφοροποίηση στους σταυρούς που έλαβαν και ανακοινώθηκαν.

Στην προκαταρκτική εξέταση η δικηγόρος του 309 εκλογικού τμήματος υποστήριξε στις 16-3-2010, ότι λόγω προβληματικής σύνθεσης της εφορευτικής επιτροπής ανέλαβε το κύριο βάρος της διαδικασίας με αποτέλεσμα εξαιτίας της κόπωσης να υποπέσει σε λάθη αναφορικά με την καταχώρηση της σταυροδοσίας υπέρ των υποψηφίων βουλευτών στο αντίστοιχο βιβλίο.

Η υπόθεση ξεκίνησε με αφορμή την προσφυγή του τότε υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ζαπάρτα, ο οποίος έμεινε εκτός βουλής καθώς στα τελικά αποτελέσματα που εκδόθηκαν η κ. Τσιαούση προηγούνταν ελάχιστους σταυρούς.