Απευθείας αναμένεται να είναι οι μεταδόσεις από τη δημοτική τηλεόραση Ορεστιάδας των δημοτικών συμβουλίων το επόμενο διάστημα κι αυτό γιατί άλλαξαν οι συσχετισμοί στο δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα των απευθείας μεταδόσεων θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ύστερα από αίτημα της αντιπολίτευσης.
Το θέμα θα εισηγηθεί ο Λευτέρης Χαμαλίδης κι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, αναμένεται να υπερψηφιστεί η απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων, καθώς θα υπερψηφίσουν την πρόταση οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και τουλάχιστον τρεις σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Το ζωντανό είχε κοπεί, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όμως τώρα οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει και η μειοψηφία θα ενισχυθεί και με συμβούλους του δημάρχου (με συμβούλους δηλαδή που εκλέχτηκαν με το συνδυασμό του δημάρχου και την προηγούμενη φορά που είχε τεθεί το θέμα της απευθείας μετάδοσης, είχαν ψηφίσει τα συμβούλια να μη μεταδίδονται).

Τεχνικά προβλήματα δεν αναμένεται να υπάρξουν, καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει και επιτρέπεται η χρήση και κάμερας χωρίς εικονολήπτη (αντιεργατικό!).
Επιπλέον η δημοτική τηλεόραση Ορεστιάδας με απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου ύστερα από εισήγηση του δημάρχου επιχορηγήθηκε με 90.000 €.

Είναι άλλο θέμα το αν οι δημότες θα βλέπουν ζωντανά τα δημοτικά συμβούλια και όχι ζωντανά δελτία ειδήσεων.

Δε γνωρίζουμε αν στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας θα συζητηθεί το θέμα με τη λειτουργία του νέου κέντρου λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο. Πάντως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, γιατί υποθέτουμε ότι δε το ζήτησαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Πάντως το νέο κέντρο λειτουργεί και ότι και να ειπωθεί δεν εκτιμάται ότι θα έχει και μεγάλη σημασία.