ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Δέκτης των μεγάλων προβλημάτων, των ανοιχτών πληγών και ζητημάτων του νομού Έβρου, έγινε την Τρίτη ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που ακολούθησε της ομιλίας του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θράκης, ο κ. Τσίπρας άκουσε τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων του τόπου, να καταθέτουν υπομνήματα, θέσεις, αιτήματα και διεκδικήσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας σε αποκλειστική του δήλωση που μας παραχώρησε, λίγο πριν αποχωρήσει από την Αλεξανδρούπολη, χαρακτήρισε…
πολύ χρήσιμη και γόνιμη τη συνάντηση που είχε με τους φορείς της περιοχής, επεσήμανε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπλουτιστεί με τις θέσεις και τις ιδέες που κατέθεσαν, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι αποχωρεί με πικρή γεύση από τον Έβρο αφού – όπως είπε – ο νομός, που και πριν το μνημόνιο είχε προβλήματα, όμως, με αυτή την πολιτική τα προβλήματα διογκώνονται, διευρύνονται. «Βγήκε μία κραυγή αγωνίας από την τοπική κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση Τσίπρα
«Κατ’ αρχάς θεωρώ πολύ σημαντική τη συμμετοχή όλων των φορέων στην εκδήλωση και το γεγονός ότι έμειναν μέχρι τέλους για να τοποθετηθούν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τις σκέψεις, τις διεκδικήσεις τους για τον τόπο τους. Νομίζω ότι για εμάς ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση. Είναι πάντοτε πολύ σημαντικό να μπορεί κανείς να συνδιαλέγεται με την τοπική κοινωνία, να μαθαίνει από πρώτο χέρι τις ανάγκες, τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις της.
Η γεύση βεβαίως είναι πικρή γιατί ο νομός Έβρου, που και πριν το μνημόνιο είχε προβλήματα, με την ακολουθουμένη πολιτική τα προβλήματα διογκώνονται, διευρύνονται. Βγήκε μία κραυγή αγωνίας από την τοπική κοινωνία. Πηγαίνουμε ολοταχώς προς την καταστροφή και πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Να σταματήσουμε τη λάθος πολιτική.

Για τις προτάσεις που κατέθεσαν οι φορείς

Υπήρξαν μία σειρά από προτάσεις, ιδέες, που εμείς θα αξιολογήσουμε, ώστε να μπορέσουμε να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμά μας για ένα σχέδιο ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της υπαίθρου. Είναι μία διαδικασία που θα πρέπει να συνεχίσουμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ούτως ή άλλως βρισκόμαστε σε μία τέτοια διαδικασία, αλλά ο Έβρος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία και θα αξιοποιήσουμε τη φωνή της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να διαμορφώσουμε ακόμη καλύτερα το πρόγραμμά μας».
ΑΝΤΙΤΥΠΟΣ