Απόλυτα αγωνιστική εμφανίστηκε από την Αλεξανδρούπολη η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για το θέμα των χρυσωρυχείων. Η κ. Παπαρήγα είναι η πρώτη πολιτική αρχηγός που επισκέπτεται τον Έβρο για να δηλώσει την αντίθεση του κόμματός της στην εξόρυξη.
Από την Αλεξανδρούπολη ξεκαθάρισε τη στάση της και τόνισε ότι μέλη του κόμματος θέλουν να περιφρουρήσουν τις εγκαταστάσεις και να συμπαρασταθούν μ’ αυτόν τον τρόπο στον αγώνα των Θρακιωτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψή της στον Κόμαρο, τόνισε ότι ακόμα κι όλοι οι κάτοικοι του Έβρου ήταν υπέρ της επένδυσης το ΚΚΕ θα ήταν αντίθετο και θα έλεγε ότι κάνουν λάθος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με φορείς στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης ανέφερε ότι: «η πρόταση του ΚΚΕ είναι ανάπτυξη από το λαό, για το λαό, με ιδιοκτησία του πλούτου από το λαό, που σημαίνει ότι η ανάπτυξη προγραμματίζεται έτσι που να απαλλάξει τη χώρα από εξαρτήσεις εκτός Ελλάδας -γι’ αυτές που μπορεί να απαλλαγεί και σε πάρα πολλούς τομείς μπορεί να απαλλαγεί- και ταυτόχρονα προϋποθέτει την προγραμματισμένη κατάργηση της ανεργίας που να φτάσει το 0%, με μόνιμες θέσεις εργασίας με κανονικούς μισθούς».
Οι πολίτες που πήραν το λόγο έθεσαν το θέμα με τις χορηγίες σε αθλητικούς συλλόγους που κάνει η εταιρία Χρυσωρυχεία Θράκης και της στήριξης του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, με την Αλέκα Παπαρήγα να αναφέρει ότι σε αθλητικούς συλλόγους της Αθήνας έχουν παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή και αναρχικοί, ενώ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Εθνικού.
Το thraki Νεα, ζήτησε από τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ να σχολιάσει τη διαφήμιση που είχε εταιρία χρυσωρυχείων στην «Αυγή». Η κ. Παπαρήγα έφερε παράδειγμα το «Ριζοσπάστη» ο οποίος είτε έχει αρνηθεί να βάλει διαφήμιση για θέσεις που διαφωνεί, είτε σε σημείο δίπλα στη διαφήμιση με κείμενο διαφοροποιεί τη στάση του.

Μετά τη συνάντηση στο Δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:
«Είναι εξαιρετικά θετικό το ότι υπάρχει γενική κατακραυγή, συνειδητό όχι. Ξέρουν πολύ καλά οι άνθρωποι ότι το περιβάλλον θα υποστεί μεγάλη ζημιά άρα και η υγεία τους. Ξέρουν επίσης πολύ καλά ότι δεν καταστρέφεται μόνο ο άνθρωπος αλλά καταστρέφεται και η τροφή του ανθρώπου, δηλαδή η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, ο τουρισμός, και όταν μιλάμε για τροφή δεν εννοούμε μόνο και το πιάτο το φαΐ αλλά και το εισόδημα. Αυτές τις πηγές εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να αναπτυχθούν και όχι να γίνει εξόρυξη χρυσού, που στο κάτω κάτω ο χρυσός αυτός δεν μπορεί να ανήκει ούτε στους Καναδούς ούτε στους Γερμανούς ούτε σε κανέναν. Ανήκει στον ελληνικό λαό και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει πότε και αν θα τον αξιοποιήσει».
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στον Έβρο.



Image and video hosting by TinyPic
Οι φωτογραφίες από Κόμαρο και Σάπες είναι από το 902