Αγαπητοί Συμπολίτες,
Κανένα περιθώριο υποχώρησης στην επένδυση του Χρυσού στη Ροδόπη και τον Έβρο!
Διότι, πρόκειται περί:
α) ενός μείζονος οικονομικού σκανδάλου, και
β) ενός αδιαμφισβήτητου περιβαλλοντικού εγκλήματος, που θα ερημοποιήσει την περιοχή, η οποία θα υποστεί μη αναστρέψιμη και ανυπολόγιστη βλάβη.
Για τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης, αποτελεί πλέον μονόδρομο η συμπόρευσή του με αυτούς που αγωνίζονται για την επικράτηση του δικαίου της προστασίας του περιβάλλοντος και όχι με όσους στοχεύουν στην κερδοσκοπία με την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Αποτελεί υποχρέωσή μας, πνευματική και κοινωνική, υπαγορευμένη από το Νόμο και το Σύνταγμα, που απαιτεί την κοινωνική αλληλεγγύη.
Δυστυχώς με τη «συναίνεση» του λαού, πραγματοποιούνται όλα αυτά και επιτέλους είναι ώρα « εξ ύπνου εγερθήναι».
Αυτός ο δίκαιος αγώνας μας θα σταματήσει, όταν δούμε να μπαίνουν φυλακή αυτοί που ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, χωρίς να ζητούν έστω ένα πινάκιο φακής για το Δημόσιο, πλουτίζοντας μόνο τους εργολάβους και τους μεγαλοεκδότες.
Η επένδυση αυτή είναι καταστροφική για το περιβάλλον, την υγεία του λαού μας και την οικονομία του τόπου μας. Σε καμία απολύτως περίπτωση, δεν είναι αξιοβίωτη. Δεν αξίζει να τη βιώνεις, να τη χαίρεσαι εσύ, ο διπλανός σου, τα παιδιά σου.
Η μακρόχρονη επίδραση των παραγόντων κινδύνου από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν, σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό της μη αναστρεψιμότητας των βλαβών που θα προκληθούν στην υγεία των ανθρώπινων πληθυσμών, την περιβαλλοντική καταστροφή και την καταστροφή της οικονομίας (μελισσοκομία, αγροτική παραγωγή – κτηνοτροφία), αποτελούν τους κύριους λόγους για την αποτροπή ακόμη και την έναρξη οιωνδήποτε σχετικών εργασιών.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Στ. Κυριαζίδης Κων. Χαριτόπουλος