Το Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης που λειτουργεί με Εθελοντές Κοινωνικούς Λειτουργούς και Παιδαγωγούς επισκέφτηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης.
Το εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και την ενεργοποίηση του εθελοντικού και του ομαδικού πνεύματος συνεργασίας μεταξύ τους. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών και περιλαμβάνει ανάπτυξη δεξιοτήτων και κοινωνικής αντίληψης, μέσω της δημιουργικής απασχόλησης, της δραματοθεραπείας, της μουσικοθεραπείας και της τέχνης. Ήδη στις πρώτες δύο εβδομάδες λειτουργίας του αριθμεί 40 παιδιά.
Κατά τα τη διάρκεια της επίσκεψης ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης συναντήθηκε με τους γονείς και τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και συζήτησε μαζί τους για τη λειτουργία του. Ο κ. Λαμπάκης ανέφερε ότι το Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αποτελεί μια καινούρια δομή του Δήμου, η οποία «γεννήθηκε» από το Γραφείο Εθελοντισμού και τις ομάδες που δικτυώνονται σε αυτό και εξήρε το έργο των εθελοντών, υπογραμμίζοντας ότι οι τοπικές κοινωνίες, μέσα από τις κοινωνικές δομές που αναπτύσσουν σήμερα, μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην αναδόμηση της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας.
Από πλευράς τους οι γονείς δήλωσαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την προοπτική της απασχόλησης των παιδιών τους σε δημιουργικές δεξιότητες, όπως το Θέατρο, η Ζωγραφική και τα παιχνίδια επιμόρφωσης.
Τα παιδιά μπορούν να εγγράφονται δωρεάν και να παρακολουθούν το πρόγραμμα στο Γραφείο Εθελοντισμού (Λεωφόρος Δημοκρατίας 1, Μύλος Μασούρα 2ος όροφος, τηλ. 2551089941). Ώρες λειτουργίας: Τρίτη 17:30 – 19-30 για παιδιά ηλικίας 5,5 έως 7 ετών και Σάββατο 12:00 – 14:00 για παιδιά 8 έως 12 ετών.
Υπεύθυνες Κοινωνικοί Λειτουργοί: Χύτου Σοφία – Κουφογιάννη Χριστίνα, εθελόντριες που δικτυώνονται στην Ομάδα Παιδείας του Γραφείου Εθελοντισμού.