Σε ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης το τμήμα στίβου του Εθνικού, τόλμησε για άλλη μια φορά και πραγματοποίησε με επιτυχία τον πρώτο του χορό. Αθλητές, γονείς, προπονητές και παράγοντες βρέθηκαν εκτός σταδίων, διασκεδάζοντας και ερχόμενοι πιο κοντά. Το κέφι ήταν «ανεβασμένο», μιας και ο Τσικάριας και ο Άλεκ, έκαναν θαύματα με το μουσικό τους πρόγραμμα. Την παράσταση έκλεψαν οι αθλήτριες του νέου τμήματος γυναικών, που πραγματικά «δεν κάθισαν καθόλου», πιστοποιώντας την καλή φυσική τους κατάσταση. Μάλιστα στην αρχή της εκδήλωσης έκοψαν την ετήσια βασιλόπιτα τους.
Τα εκατό δώρα της λαχειοφόρου έκαναν φτερά μέσα σε λίγη ώρα, μιας και όλα ήταν χρήσιμα, αλλά είχαν και τον ιερό σκοπό της οικονομικής βοήθειας του τμήματος.
Ο δήμος για άλλη μια φορά ήταν δίπλα στον Εθνικό με την παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Χρήστου Γερακόπουλου και του Πρόέδρου της αθλητικής επιτροπής Χρήστου Μπίκου.
Ο έφορος του τμήματος Κώστας Πατερόπουλος έκανε ένα γρήγορο απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, αναπτύσσοντας τους μόνιμους στόχους του τμήματος που είναι:
1) Η αγωνιστική του άνοδος. Ήδη από την 210 θέση το 2009 ο Εθνικός βρέθηκε φέτος στην 76 Πανελλήνια θέση και η κάθοδος συνεχίζεται.
2) Η οικονομική του αυτάρκεια, για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες και να κρατά τις παροχές στα μέλη του σε υψηλό επίπεδο.
3) Η οργάνωση των τμημάτων του, με άξιους επιστήμονε προπονητές, με υψηλά επιστημονικά προσόντα και μεγάλη προπονητική εμπειρία.
4) Οι συνεχείς δράσεις με αγώνες, εντός και εκτός Αλεξ/πολης, αλλά και παράλληλες κοινωνικές εκδηλώσεις για τα μέλη αλλά και για όλη την πόλη.
Ανακοίνωσε επίσης τον προγραμματισμό των δράσεων της ομάδας έως το καλοκαίρι. Αναλυτικά την αδερφοποίηση με τα σωματεία του ΠΑΟΚ στις 9/2 στην Θεσ/νίκη και της ΕΚΑ Δωδώνης στις 24/3 στα Γιάννενα, με αντίστοιχες εκδρομές. Θα ανακοινωθούν εκδρομές για αγώνες στην Αθήνα και στην Ανδριανούπολη και φυσικά συμμετοχή σε τοπικούς αγώνες σε όλη τη Θράκη. Τέλος εκπλήξεις στο στίβο για όλα τα παιδιά της πόλης, καθώς και προτάσεις για τους γονείς μέλη.
Ευχαρίστησε το δήμαρχο για τη στήριξη του, ενημέρωσε ότι μόνο ο Εθνικός συμμετέχει ως ομάδα στα έξοδα πετρελαίου του προπονητηρίου, για να μην κρυώνουν οι μικροί κυρίως αθλητές του στίβου, ενώ ανακοίνωσε και την μεγάλη συμμετοχή γυναικών στα τρία τμήματα ενηλίκων.
Η μεγάλη όμως αύξηση του αριθμού των αθλητών του τμήματος, αλλά και τα νέα τμήματα προσχολικής ηλικίας και γυναικών, επιβάρυναν κατά πολύ τη χρήση του κλειστού προπονητηρίου, με αύξηση των κινδύνων για ατυχήματα, αλλά και της υγιεινής.
Έτσι ο Εθνικός προτείνει στον Δήμο μια απλή επέκταση του προπονητηρίου κατά ανατολάς, ενώνοντας με σκεπή το κλειστό έως την κερκίδα, που θα μεγαλώνει κατά πολύ τον χώρο και θα βελτιώσει δραστικά τις συνθήκες άθλησης για τον χειμώνα τουλάχιστον με ένα 20ετή ορίζοντα.
Θετικά επίσης αναπτύσσεται ποσοτικά και ποιοτικά το τμήμα των Φερών.
Κλείνοντας μίλησε για τους νεαρούς πρωταθλητές της ομάδας και ότι υπάρχουν 2 αθλητές που διεκδικούν συμμετοχή στο Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα φέτος.
Η τελευταία του φράση ήταν «Ο Έβρος και ο Εθνικός έχουν DNA πρωταθλητή. Μπορούν τα παιδιά να ζήσουν το αθλητικό τους όνειρο, μέσα σε μια μεγάλη και υγιή οικογένεια, βάζοντας στόχους την υγεία τους, τη διασκέδαση και τον πρωταθλητισμό. Το ταξίδι θα είναι συναρπαστικό και αξίζει να το ζήσουμε μαζί».

Image and video hosting by TinyPic