Το χημείο της Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος για να συζητήσει με τους υπαλλήλους το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την απομάκρυνση ή την κατάργηση της υπηρεσίας.
Ο κ. Ντόλιος τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε κατάργησης, ούτε απομάκρυνσης της υπηρεσίας. Τους ενημέρωσε, για την συζήτηση που είχε με τα δύο συναρμόδια υπουργεία από την οποία προέκυψε ότι το χημείο της Αλεξανδρούπολης δεν αξιοποιεί των σημαντικών προσόντων έμψυχο δυναμικό του. Διαπιστώθηκε, από τη συζήτηση που είχε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του χημείου, ότι με δική τους πρωτοβουλία μπορούν να διευρύνουν το αντικείμενο εργασιών τους.
Επιχειρήματα για την παραμονή της υπηρεσίας στην Αλεξανδρούπολη και την αναβαθμισμένη παρουσία της είναι α) Το εξαιρετικό ιδιόκτητο κτήριο των 600τ.μ. β) ο επαρκής εξοπλισμός των εργαστηρίων, γ) ο έλεγχος των εισαγωγών που γίνεται στα τελωνεία εισόδου στην χώρας, δ) ο ήδη σημαντικός κύκλος εργασιών που αποφέρει αρκετά έσοδα στο κράτος (π.χ έλεγχος ποτοποιίας), ο οποίος χωρίς καμιά αμφιβολία μπορεί να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, ε) έχει την ευθύνη του ελέγχου της ποιότητας νερών του ποταμού Έβρου στον οποίον εκβάλλουν σημαντικά ρυπογόνοι παραπόταμοι.