Τον προβληματισμό του για τη μη δημιουργία χώρων στάθμευσης στην Εγνατία οδό στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Μουσθένη καταθέτει ο γνωστός οφθαλμίατρος Ανδρέας Παπανδρούδης στον πρόεδρο της Εγνατία οδού.

Ο κ. Παπανδρούδης με επιστολή του την οποία κοινοποιεί και σε συναρμόδια υπουργεία αναρωτιέται και ζητάει να δημιουργηθούν άμεσα οι προβλεπόμενοι χώροι στάσης.

Αναλυτικά η επιστολή.

ΠΡΟΣ

τον Πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
κ. Παρασκευά Σαββαϊδη

Κοιν. 1) Υπουργό Μεταφορών κ. Κωστή Χατζηδάκη
2) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια
3) Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου
4) Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης
5) Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο. Τζιτζικώστα
6) Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη
7) Ενώσεις καταναλωτών
8) ΜΜΕ

Διδυμότειχο 28-1-2013

Κύριε Πρόεδρε,
Ζητώ να με ενημερώσετε για ποιο λόγο δεν υπάρχει κανένας χώρος στάθμευσης (Parking) κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Μουσθένης Καβάλας, το οποίο είναι 130 χλμ περίπου.
Στην πορεία υλοποίησης του έργου, είχε επανειλημμένα δημοσίως τονιστεί, ότι η Εγνατία Οδός θα είναι ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος, με χώρους στάθμευσης ανά 30 χλμ περίπου.
Παρά την ολοκλήρωση όμως του έργου, πράγμα που δηλώνει και η ύπαρξη δύο σταθμών διοδίων στο τμήμα Θεσσαλονίκη –Κήποι, δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενοι χώροι στάθμευσης, ιδιαίτερα στο τμήμα που σας ανέφερα (Θεσσαλονίκη – Μουσθένη).
Η απουσία χώρων στάθμευσης σε μία τόσο μεγάλη απόσταση, καθιστά τη διέλευση μη-ασφαλή έως και επικίνδυνη, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης, σε περίπτωση ανάγκης, για μία πολύ μεγάλη απόσταση.
Θα ήθελα να με ενημερώσετε για ποιο λόγο δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενοι χώροι στάθμευσης, παρά τη ρητή αναφορά στις συμβατικές σας υποχρεώσεις, ή εάν αυτές έχουν αλλάξει, θα ήθελα να το γνωρίζω.
Η ύπαρξη διοδίων, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους τους πολίτες, με την ταυτόχρονη απουσία των ελάχιστων υποχρεώσεων – παροχών από την πλευρά της Εγνατίας Οδού, θεωρείται τουλάχιστον απαράδεκτη, και λόγος μη-ανταπόκρισης των πολιτών στις δικές τους υποχρεώσεις.
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αναμένω την απάντησή σας – δρομολόγηση επίλυσης του παραπάνω σοβαρού προβλήματος.
Οι αρμόδιοι στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται να παρέμβουν, πριν υπάρξουν δυσάρεστες καταστάσεις, στις οποίες στο τέλος «κανείς δεν έχει ευθύνη»!!

Με τιμή

Δρ Ανδρέας Παπανδρούδης
Ιατρός – Οφθαλμίατρος
Γεν. Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Έβρου