Η τρικομματική κυβέρνηση καταφεύγει στις απειλές και την τρομοκρατία, προχώρησε δε σε επίταξη και βίαιη καταστολή, για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών , ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προκειμένου να συκοφαντήσει το δίκαιο αγώνα τους.
Για μια φορά ακόμα, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες μπαίνουν στο «γύψο» για να περάσουν οι ακραίοι αντεργατικοί σχεδιασμοί τους.
Αντί να επιλέξουν το διάλογο, επιβάλλουν πρακτικές στρατιωτικού τύπου.
Είμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη του 21ου αιώνα, ή σε χώρα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ;
Οι εργαζόμενοι έχουμε …. «ευτυχώς ακόμη» δικαιώματα και ένα από αυτά είναι το δικαίωμα της Απεργίας, το οποίο η Πολιτεία πρέπει να σέβεται και να προστατεύει.
Ας σταματήσουν πλέον να σπιλώνουν τους Απεργιακούς Αγώνες μας, που είναι Αγώνες Αντίστασης στην φτώχεια , την εξαθλίωση και την υποβάθμιση της ζωής μας.
Οι εργαζόμενοι και τα νόμιμα εκλεγμένα συνδικάτα μας δεν είμαστε συντεχνίες. Γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι τα ευνοούμενα επαγγέλματα, τα οποία λειτουργούν με τους όρους της συντεχνίας και τα οποία προστατεύουν (βλέπε κλειστά επαγγέλματα ).
Όλοι οι εργαζόμενοι , όλα τα Σωματεία, όλη η κοινωνία με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενότητας, και αλληλεγγύης θα στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και τις συγκοινωνίες γενικότερα.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή διαβίωση της ζωής τους και των οικογενειών τους.
Απαιτούμε την άμεση άρση της επίταξης – επιστράτευσης.
Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γκιγκούδης Απόστολος Φουτζιτζής Βασίλειος