Με το θέμα του κάθετου άξονα για ακόμα μία φορά ασχολούνται βουλευτές του ΚΚΕ.

Οι βουλευτές Κωνσταντινίδης και Γερασιμίδου επισημαίνουν τα προβλήματα που υπάρχουν και τα προβλήματα που δημιουργεί ο απαράδεκτος δρόμος και ζητούν από τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, να λάβουν μέτρα ώστε να ολοκληρωθεί ο δρόμος.

Η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ αναλυτικά:

Θέμα: Να ολοκληρωθεί ο κάθετος οδικός άξονας από τη Μάντρα μέχρι το Διδυμότειχο.

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του κεντρικού και βορείου Έβρου με αφορμή το γεγονός ότι, είκοσι και πλέον χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή τρικομματική τους κοροϊδεύουν με τη μη ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα από τη Μάντρα μέχρι το Διδυμότειχο.
Ο συγκεκριμένος απαράδεκτος δρόμος είναι 30 περίπου χιλιομέτρων, γεμάτος φονικές παγίδες, όπου καθημερινά ταλαιπωρούνται εκατοντάδες οδηγοί, ενώ έχουν γίνει εκατοντάδες ατυχήματα με δεκάδες νεκρούς και έχουν προκληθεί μεγάλες υλικές ζημιές χιλιάδων ευρώ.
Να σημειωθεί επίσης ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις για να διορθωθούν τα τραγικά κατασκευαστικά λάθη που έγιναν έως τώρα, όπως η έλλειψη ανισόπεδων κόμβων σε Σουφλί και Ορεστιάδα, καθώς και παράπλευρων δρόμων για τα αγροτικά μηχανήματα κλπ.

Μετά τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση υλοποίηση αυτού του έργου.

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη
Γερασιμίδου