Ποια γυναίκα θα επιλέξει ο γιος έχει σχέση με το πρότυπο της μητέρας του και τι είδους σχέση είχαν με τον πατέρα του, το ίδιο φυσικά ισχύει και για την κόρη. Ο μύθος της κακιάς πεθεράς ισχύει όμως ή αποτελεί ένα στερεότυπο της κοινωνίας;
Με την πάροδο των ετών έχουν δημιουργηθεί πολλές ιστορίες σχετικά με την νύφη και την πεθερά και σχεδόν πάντα η πεθερά είναι κακιά και ταλαιπωρεί την νύφη. Η μητέρα είναι εκείνη που μεγάλωσε τον γιο και τον ξέρει καλύτερα από τον καθένα… πάντα θα τον θεώρει το μικρό της παιδί που ξέρει καλύτερα τις ανάγκες του από την γυναίκα που θα της τον πάρει. Αποτελεί όμως ένα στερεότυπο που κυριαρχεί στην συνείδησή μας και μας επηρεάζει πριν ακόμα ξεκινήσει μια σχέση.
Ο τίτλος καλή ή κακιά πεθερά όπως καλή ή κακιά νύφη δεν είναι σωστός και δεν μπορούμε να το γενικεύουμε και να επισυνάπτουμε ταμπέλες και ιδιότητες, είναι απλά όλα θέμα χαρακτήρα και προσωπικότητας.Η πεθερά επιθυμεί να φροντίζει τον γιο της καλύτερα από την νύφη, αδυνατεί να καταλάβει πως ο γιός ενηλικιώθηκε και χτίζει την δική του οικογένεια και τείνει να παρεμβαίνει στην σχέση του με καλό ή κακό τρόπο, η νύφη νιώθει την παρεμβολή και απειλείται, εκεί ο γιος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ των δυο σχέσεων.
Αναστασία Μίχου