Ο πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης και το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Έβρου, ενημερώνουν τα μέλη τους ότι με την αριθ. πρωτ. 11559/18-12-2012 το υπουργείο Παιδείας επαναπροκήρυξε το Πρόγραμμα « Μαθητεία Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση Επαγγελματικής εμπειρίας» .
Η χρονική διάρκεια της μαθητείας θα είναι 2 – 6 μήνες στον παραγωγικό τομέα, σε επιχειρήσεις κλάδων σχετικών με τις σπουδές του αποφοίτου. Θα συνάπτεται σύμβαση μαθητείας μεταξύ του νέου αποφοίτου και της επιχείρησης χωρίς υποχρέωση των μερών για καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής.
Ο φορέας υλοποίησης (Ε.Υ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. ) θα χορηγεί υποτροφία στον μαθητευόμενο και θα παρέχει και την ασφαλιστική του κάλυψη μέσω του ΙΚΑ.
Η όλη διαχείριση του Προγράμματος γίνεται μέσα από την διαδικτυακή πύλη :
www.mathiteia4u.gov.gr
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν Αποφοίτους της Τ.Ε.Ε πρέπει να το δηλώσουν εκεί μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ( ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20-01-2013 ). Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας των αποφοίτων των σχολείων της Τ.Ε.Ε και της Ειδικής Αγωγής, ώστε να ενισχυθούν οι γνώσεις και οι δεξιότητες τους και να είναι καλύτερα προετοιμεσμένοι για τη αγορά εργασίας.
ΟΙ ειδικότητες των Αποφοίτων της Τ.Ε.Ε είναι οι παρακάτω
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ – ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΣ
Επισυνάπτονται αρχεία 1) Παρουσίαση του προγράμματος, 2)Παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαχείρισης του προγράμματος. Για τυχόν διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του επιμελητηρίου στο τηλ.2551035848 , εσωτερικό 5.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
του
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ