Ο πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης και το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Έβρου, ενημερώνουν τα μέλη τους ότι από την 12η Ιανουαρίου 2013 τέθηκε σε εφαρμογή η ρύθμιση του υπουργείου οικονομικών για την έκδοση αποδείξεων.
«Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» και στα αγγλικά «CONSUMER IS NOT OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS NOT BEEN RECEIVED (RECEIPT-INVOICE)».
Την πινακίδα αυτή, όπως αναφέρεται υποχρεούνται, από τις 12 Ιανουαρίου 2013, να αναρτήσουν όλοι οι καταστηματάρχες πλησίον του ταμείου, διότι σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται επιβολή διοικητικού προστίμου χιλίων ευρώ (1000€).
Εάν ο καταστηματάρχης αρνηθεί να εκδώσει απόδειξη, ο καταναλωτής μπορεί να καταγγείλει το γεγονός και να αρνηθεί την αγορά, να αφήσει τα προϊόντα και να αποχωρήσει. Όχι όμως να τα πάρει και να φύγει χωρίς να πληρώσει, καθώς η κίνηση αυτή δηλώνει κλοπή.
Επισημαίνουμε ότι η επιχείρηση μπορεί να ετοιμάσει μόνη της την πινακίδα, γράφοντας το συγκεκριμένο κείμενο σ’ένα φύλλο χαρτί, σε όποια διάσταση κρίνει σκόπιμη και πλαστικοποιώντας την να την αναρτήσει πλησίον του ταμείου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ