Τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται με την επιστροφή μεταναστών, οι οποίοι κατάγονται από το Πακιστάν, επιχειρεί να λύσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας, ο οποίος αναμένεται σήμερα να πραγματοποιήσει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην πακιστανική πρωτεύουσα.
Η ηγεσία του υπουργείου είχε αντιμετωπίσει προβλήματα όταν οι εκπρόσωποι της πακιστανικής πρεσβείας αρνούνταν να δώσουν διαβατήρια σε πακιστανούς μετανάστες, για τους οποίους είχε αποφασιστεί απέλαση. Χαρακτηριστικά είχε αναφερθεί πως επί μέρες αναζητούνταν ο πακιστανός πρεσβευτής, αλλά δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί, ενώ το πρόβλημα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις μετά τις μαζικές συλλήψεις μεταναστών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».
Μεταξύ Πακιστάν και Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράφηκε συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών και μάλιστα πριν από μία εβδομάδα έγιναν δεκτοί 217 μετανάστες από την Ελλάδα, οι οποίοι απελάθηκαν. Στο Πακιστάν ο κ. Δένδιας αναμένεται να συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών της χώρας, με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών αλλά και τον αφγανό πρεσβευτή στο Πακιστάν. Ακόμη, θα συναντηθεί και με τους πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εφ. «Μακεδονία»