Θα τα κάψουν όλα οι στάχτες από τα τζάκια!

Μάθημα αστικής πυρκαγιάς έκαναν οι φοιτητές του τμήματος δασολογίας και διαχείρισης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα, καθώς ένα από τα απορριμματοφόρα που σταθμεύουν απέναντι από το πανεπιστήμιο έπιασε φωτιά. . .

Το απορριμματοφόρο ήταν σταθμευμένο αρκετή ώρα στο γκαράζ και είχε απορρίμματα από τους τελευταίους κάδους στο χώρο της λαϊκής αγοράς στην Ορεστιάδα. Λόγω του μικρού όγκου των απορριμμάτων, δεν άδειασε στη χωματερή και επέστρεψε στη βάση του.

Λίγο αργότερα από το πίσω μέρος του οχήματος άρχισαν να βγαίνουν καπνοί και άμεσα φοιτητές ειδοποίησαν την πυροσβεστική.

Επί ώρα οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά που σιγόκαιγε μέσα στο όχημα και τελικά όταν χειριστής του δήμου πήγε στο γκαράζ και άδειασε το φορτίο η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Αιτία για το περιστατικό ήταν οι στάχτες που πέταξε κάποιος κάτοικος σε κάδο.
Οι στάχτες που προέρχονταν από κάποιο τζάκι ή σόμπα, είχαν υπολείμματα καύσης με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να καταστραφεί ένα όχημα αξίας χιλιάδων Ευρώ.

Το απορριμματοφόρο δεν έχει μεγάλες ζημιές και θα ξαναβγεί για να διατηρείται η πόλη καθαρή. Για να υπάρχουν όμως και κάδοι, πρέπει όσοι ανάβουν τζάκι και σόμπες για να ζεσταθούν να πετούν τις στάχτες τους, τουλάχιστον 24 ώρες μετά την απομάκρυνσή τους από τους χώρους κανονικής καύσης. . .

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε: Να μη το ματιάσουμε. Σταμάτησαν οι φωτιές σε κάδους στην Αλεξανδρούπολη