Ευρεία σύσκεψη με θέμα τη μετακίνηση του υπεραστικού σταθμού ΚΤΕΛ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
«Παρέστησαν σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να προσδιορίσουμε τη χωροταξία και τη χωροθέτηση του υπεραστικού σταθμού των ΚΤΕΛ. Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις. Το θετικό ήταν ότι συνυπήρξαμε όλοι μαζί, συζητήσαμε σε πολύ καλό επίπεδο, χωρίς αντεγκλήσεις, με πλήρη συναίσθηση ότι αυτό που θα σχεδιάσουμε ως χωροθέτηση αφορά την ευρύτερη αναπτυξιακή κι εξελικτική πορεία της Αλεξανδρούπολης, δηλαδή με ορίζοντα τα επόμενα 50 χρόνια. Συγκεκριμενοποιήθηκαν κάποιοι χώροι και δεσμευτήκαμε ότι σε περίπου δέκα μέρες θα καταρτιστεί πίνακας με την ταυτότητα των χώρων αυτών, και μέχρι τέλη Γενάρη θα έχουμε πλήρως αποσαφηνίσει τα δεδομένα για να έρθει το θέμα στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ελπίζουμε να υπάρξει θετική κατάληξη στοχεύοντας πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ως κοινωνικοί εταίροι έχουμε εκφράσει τη βούλησή μας να δώσουμε διέξοδο στο κυκλοφοριακό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η πόλη.» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Ούστογλου, ο βουλευτής Έβρου Γιώργος Ντόλιος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ Έβρου Σταμάτης Ντούμπας και μέλη του Δ.Σ. των ΚΤΕΛ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας.