Με κεκτημένη ταχύτητα από την επικράτηση του επί της ΜΕΝΤ ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας φρόντισε να εξασφαλίσει την πρόκρισή του και στην 3η αγωνιστική του Β γύρου του Κυπέλλου Ελλάδος επικρατώντας στη Θεσσαλονίκη με 3-1 της Ελπίδας Αμπελοκήπων.
Πριν προλάβουν να στεγνώσουν καλά-καλά οι φανέλες της ομάδας από την αναμέτρηση του Σαββάτου, οι «πράσινοι» του Έβρου ξαναμπήκαν στο γήπεδο, προκειμένου να διεκδικήσουν απέναντι στην γηπεδούχο Ελπίδα την πρόκρισή τους προς την 3η αγωνιστική της Β φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.
Οι παίκτες του Παναγιώτη Τσιακμάκη παρά την κούραση που ήταν λογικό να υπάρξει, έδειξαν πως βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα και με το νικηφόρο 3-1 σημείωσαν την 9η φετινή τους νίκη εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισιτήριο της πρόκρισης.
Η Ελπίδα με το 25-23 απέκτησε το προβάδισμα απέναντι στο ΑΟΟ δημιουργώντας προϋποθέσεις ντέρμπι στον αγώνα. Ωστόσο οι Εβρίτες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με το 25-13, 25-19 και 25-21 έφθασαν στη σημαντική νίκη.
Πλέον ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας επιστρέφει από την Θεσσαλονίκη έχοντας πετύχει το απόλυτο των νικών (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) και περιμένει την κλήρωση της ΕΟΠΕ την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου προκειμένου να μάθει τον αντίπαλό της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ