ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (Ο.Ε.Υ.) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 7.7.2011

Οι ΟΕΥ αποτελούν την συνέχεια και την εξειδίκευση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», με κύριο χαρακτηριστικό να υπηρετείται πλέον η επιχειρηματική τους δράση, η αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, η ανατροπή-διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η ιδιωτικοποίηση των έργων και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών.

Γι αυτό το συνολικό πνεύμα της κυβερνητικής πολιτικής και όλων των άλλων δυνάμεων του ευρωμονόδρομου και του «Μνημονίου», διαπερνά τους οργανισμούς τόσο στον τομέα των αρμοδιοτήτων, όσο και στον τομέα των εργασιακών σχέσεων. Η οργάνωση των δήμων στηρίζεται στις βασικές αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων. Αντιμετωπίζει σαν managers όσους βρίσκονται στην διοικητική ιεραρχία και τις υπηρεσίες σαν παραγόμενο προϊόν.

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας ότι με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» θέλουν να περνάνε πιο αποτελεσματικά, πιο ολοκληρωμένα και πιο γρήγορα την πολιτική τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση όλο το προηγούμενο διάστημα τόνιζε ότι με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και το πέρασμα περισσότερων αρμοδιοτήτων στους Δήμους όπως υγείας, πρόνοιας, παιδείας κλπ. «διαλύεται» ο ενιαίος χαρακτήρας τους και προχωρούν γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις σ΄αυτούς τους τομείς αλλά και εργων υποδομής, καθαριότητα κλπ.

Οι προϋπολογισμοί που έχουν ψηφιστεί στους Δήμους είναι καθρέφτης της κλιμάκωσης της επίθεσης σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Η χρηματοδότηση από το Κράτος (που προέρχονται από άμεση και έμμεση φορολογία) είναι 30% και η φοροαφαίμαξη των εργαζομένων (από ανταποδοτικά τέλη, πρόστιμα) είναι κατά μέσο όρο 70% του συνόλου των εσόδων.

Η πολιτική για το προσωπικό υπηρετεί τη βασική επιδιώξη της κυβέρνησης που σε συνθήκες κρίσης είναι η μείωση – απολύσεις του προσωπικού ακόμη και με μόνιμη εργασία (βλέπε πλεονάζων προσωπικό – μετατάξεις) και αντικατάστασή τους με ελαστικές μορφές εργασίας και ταυτόχρονη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και έργων.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση βασικό ζήτημα  για τους εργαζόμενους αποτελεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τις είδους υπηρεσίες καλύπτουν και σε ποια κατεύθυνση.

Το βασικό κριτήριο κατεύθυνσης και λειτουργίας των ΟΤΑ είναι η ενίσχυση της ανταποδοτικότητας στην παροχή υπηρεσιών είτε άμεσα, είτε μέσω της φορολογίας, δηλαδή πολιτική φορομπηξίας. Οι Δήμοι θα αναπτύσσουν τις υπηρεσίες με κριτήριο τη βιωσιμότητά τους, δηλαδή αν έχουν τα αντίστοιχα Έσοδα από τις πληρωμές των λαϊκών στρωμάτων για να λειτουργήσουν αυτές τις υπηρεσίες.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση βασικό κριτήριο της λειτουργίας των δήμων είναι η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών (βρεφικοί παιδικοί σταθμοί, παιδικές χαρές, υποδομές για τους ηλικιωμένους, για τα άτομα με αναπηρία, άθληση, πολιτισμός κά.), με χρηματοδότηση από το Κράτος μέσω της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει σαν κύρια θέση της:

-Tην ένταξη όλων των νομικών προσώπων  ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) δημοτικών επιχειρήσεων, στις οργανωμένες υπηρεσίες του Δήμου, μέσα από ενιαίο οργανισμό.

– Την κατάργηση της επιχειρηματικότητας σε κάθε υπηρεσία και υποδομή του Δήμου. Εργα και υποδομές που να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, αποκλειστικά δήμόσια και δωρεάν στη λαϊκή οικογένεια, στους ανέργους, στους μετανάστες.

– Καμιά ανάθεση – εκχώρηση υποδομής ή υπηρεσίας στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα.

Mε βάση τα παραπάνω καταψηφίζουμε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.