Με την ευκαιρία των εγκαινίων που θα πραγματοποιήσει στην πόλη μας την Κυριακή η ναζιστική – ρατσιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλεξανδρούπολης απευθύνεται στον δημοκρατικό λαό της και τονίζει τα εξής:
Η δράση της εν λόγω οργάνωσης δεν εξαντλείται απλά σε μισαλλόδοξες και φασιστικού-ρατσιστικού χαρακτήρα διακηρύξεις, που εγκαλούν τις πιο μαύρες μνήμες κάθε δημοκρατικού πολίτη, αυτής της χώρας. Αυτό άλλωστε όσο και αποκρουστικό και αν ακούγεται, είναι ένα φαινόμενο που δυστυχώς, δεν εξέλειψε σχεδόν ποτέ, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό κατά τη μεταπολιτευτική – δημοκρατική ιστορία της χώρας. Μετά τις εκλογές του Ιούνη και την εκλογική ενδυνάμωση της εν λόγω οργάνωσης, εμφανίστηκε ταυτόχρονα μια σημαντική έξαρση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας, σε αλλοδαπούς νομιμοποιημένους και μη, από τις οποίες μετράμε ήδη αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς αλλά και θανάτους. Επιπλέον, πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα και σε αλλόθρησκους Έλληνες πολίτες (Μουσουλμάνους, Ρομά κλπ), αλλά και σε απλούς δημοκρατικούς πολίτες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των μελών της Χ.Α.
Η λειτουργία της παραπάνω οργάνωσης εν είδει παραστρατιωτικής οργάνωσης – συμμορίας που δρα παράνομα ακόμα και υπό την δημόσια και απροκάλυπτη καθοδήγηση των βουλευτών του κόμματος, είναι επίσης γνωστή. Είναι τα κρούσματα αυτοδικίας, σε δρόμους, μαγαζιά αλλοδαπών, στρατόπεδα κράτησης των μεταναστών, ακόμα και σε μικροπωλητές πανηγυριών, που οδήγησαν κάτω από την κατακραυγή όλου του δημοκρατικού κόσμου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να εκδώσει προς όλα τα αστυνομικά τμήματα, ειδική διαταγή για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας και την πιθανή συμμετοχή μελών του αστυνομικού σώματος σε αυτά.

Συμπολίτες , συμπολίτισσες
– Είναι γνωστό ότι οι ο λαός της πόλης μας διακατέχεται από δημοκρατικά αισθήματα.
– Είναι γνωστό πως η περιοχή του Έβρου αποτελεί πέρασμα εξαθλιωμένων μεταναστών, για τους οποίους προβλέπονται οι σχετικές διαδικασίες υποδοχής από την επίσημη πολιτεία και όχι η απειλή της «φαλτσέτας» των μελών της Χ.Α.
– Στην πόλη μας υπάρχει ο μουσουλμανικός πληθυσμός της κοινότητας των Ρομά, αλλά και άλλοι μουσουλμάνοι, οι οποίοι αποτελούν λόγω δέρματος και θρησκείας, διακηρυγμένος στόχος της παραπάνω οργάνωσης,
– Υπάρχουν ήδη απρόκλητες απειλές κατά δημοκρατικών πολιτών, που αντιστέκονται και οργανώνονται πολιτικά, για να εμποδίσουν τον εκφασισμό της τοπικής κοινωνίας, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης και του φλέγοντος μεταναστευτικού ζητήματος.
Καλούμε την πολιτεία
να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση κρουσμάτων ρατσιστικής – φασιστικής βίας στη πόλη μας από την εν λόγω οργάνωση και να προστατευτούν οι πολίτες της. Επιπλέον, να αποτραπεί αποφασιστικά, κάθε ενέργεια της εν λόγω οργάνωσης που θα οδηγεί σε αξιόποινες πράξεις.
Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε τη σωματική ακεραιότητα και αξιοπρέπεια όλων των συμπολιτών μας ελλήνων και μη, ανεξαρτήτων θρησκείας, χρώματος καταγωγής ή ιδεολογίας.

Δεν θα επιτρέψουμε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα να προσβάλλει με την δράση του το δημοκρατικό λαό της πόλης μας
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλεξανδρούπολης