Εγκαίνια νέων αιθουσών στο 1ο γυμνάσιο Ορεστιάδας.

Ο δήμος Ορεστιάδας θα διαχειρίζεται πλέον εκτός από το κοινωνικό παντοπωλείο με τρόφιμα και το κοινωνικό παντοπωλείο με είδη ρουχισμού που λειτουργεί στα παλιά δικαστήρια Ορεστιάδας.
Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης παρέδωσε τη διαχείριση στο δήμο Ορεστιάδας σε μία σεμνή εκδήλωση, η οποία επισκιάστηκε από την όλο και αυξανόμενη ανάγκη ανθρώπων για τη βοήθεια των συνανθρώπων μας.

Αμέσως μετά ο περιφερειάρχης εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα στο 1ο γυμνάσιο Ορεστιάδας, όπου θα λειτουργεί και η αίθουσα πληροφορικής.
Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η συνεργασία με τους δήμους έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ.

Η επίσκεψη του κ. Γιαννακίδη στον Έβρο ολοκληρώθηκε στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, όπου ανακοινώθηκε η ένταξη του έργου με τίτλο «Αγορά δύο προστατευμένων διαμερισμάτων και προμήθεια εξοπλισμού για δυο προστατευμένα διαμερίσματα στον τομέα ψυχικής υγείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013». Το έργο αφορά στην αγορά δυο διαμερισμάτων για τη φιλοξενία 8 ατόμων με ψυχικές διαταραχές ή νοητική υστέρηση με δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές, τα οποία έχουν αυξημένες αλλά όχι πλήρεις ικανότητες αυτοφροντίδας και αυτοεξυπηρέτησης από την περιοχή της Θράκης» και είναι ένα από τα σημαντικά έργα στον Τομέα της Υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Δείτε το βίντεο από την επίσκεψη περιφερειάρχη στον Έβρο.