Δυστυχώς, τα κακώς κείμενα αυτής της πόλης είναι ατελείωτα και πολλές φορές γράφονται με την «πένα» τόσο των αρμοδίων, όσο και των ίδιων των πολιτών. Αυτή τη φορά, στην έκταση από την εφορία Αλεξανδρούπολης, μέχρι και το ρέμα δίπλα από το παλιό νοσοκομείο, θα συναντήσει κανείς βουνά από μπάζα και κάθε λογής σκουπίδια.
Με το φακό της «ΓΝΩΜΗΣ» αποτυπώσαμε ένα μικρό μόνο μέρος της κατάστασης. Χόρτα και βλάστηση κάθε είδους, πέτρες, κοτρώνες, χώματα, παπούτσια, μαξιλάρια από καναπέδες, χαρτόκουτα και ό,τι μπορεί να βάλει ο νους, συνυπάρχουν σε έναν χώρο που μοιάζει εντελώς αφημένος στην τύχη του. Από τα σπίτια πίσω από την εν λόγω έκταση, η θέα πρέπει να είναι καταπληκτική. Θεόρατα χόρτα και βουνά από μπάζα, αντί για έναν χώρο με πράσινο, στον οποίο θα μπορούσαν να παίζουν τα παιδιά της γειτονιάς.
Γενικώς, τα παράπονα για την περιοχή της οδού Αγίου Δημητρίου, διαχρονικά, είναι πολλά. Και στην εφημερίδα μας, έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς φωτογραφίες με σκουπίδια και χόρτα στα πλαϊνά του δρόμου, μετά από παράπονα και παραινέσεις αναγνωστών και κατοίκων της περιοχής. Σε μία γειτονιά που διαρκώς μεγαλώνει και αναπτύσσεται, καλό θα είναι το ενδιαφέρον των αρμοδίων να είναι ανάλογο.

Κική Ηπειρώτου
Εφ. «Η Γνώμη»