ΠΠραγματοποιήθηκε η λαμπαδηδρομία των Special Olympics Ελλάς και της οργάνωσης «Όναρ – μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» (www.onar-paidi.gr).
Η λαμπαδηδρομία αυτή αποτελεί μέρος ενός μεγάλου ταξιδιού με τίτλο «Το παραμύθι – Δρόμο παίρνει δρόμο αφήνει» που θα πραγματοποιηθεί σε 100 μέρες, έχοντας 84 προορισμούς και 22 Νομούς σε όλη την Ελλάδα, από το Ορμένιο μέχρι το Ακρωτήρι Ταίναρο στη Λακωνία. Στόχος του ταξιδιού η διάδοση των ελληνικών παραμυθιών, του εθελοντισμού και των υγιών συνηθειών ζωής..
Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις 9:00, από τη Μεραρχία. Πρώτος σταθμός αποτέλεσαν τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Ακολούθησαν «στάσεις» στο γραφείο του Πρέσβη των Special Olympics Νίκου Ζαμπουνίδη και στο γραφείο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Η λαμπαδηδρομία κατέληξε στο Ειδικό Σχολείο, στην Παλαγία.
Στη λαμπαδηδρομία συμμετείχαν οι αθλήτριες Χρυσοπηγή Δεβετζή και Ειρήνη Κοκκινάριου, ο Κήρυκας του Εθελοντισμού των Special Olympics Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, ο Πρόεδρος της οργάνωσης «Όναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» Δημήτρης Αβούρης, οι εθελόντριες Ευαγγελία Κοσμαδάκη και Ελβίρα Ταταρίδου, καθώς και οι αθλητές των Special Olympics του Έβρου.
Τους λαμπαδηδρόμους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κανελάκης τους υποδέχτηκε εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και την Αντιπεριφερειάρχη Γεωργία Νικολάου Μαυρανεζούλη, που λόγω υγείας απουσίαζε. Συγκεκριμένα τους ευχαρίστησε που τίμησαν με την παρουσία τους την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ,τους διαβεβαίωσε δε για την στήριξη που θα τύχουν οι προσπάθειες τους από την Περιφέρεια ΑΜΘ και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου,ιδιαίτερα. Τους ευχήθηκε καλή δύναμη, αφού εξήρε την προσπάθεια που καταβάλουν νέοι και νέες, οι γονείς τους, οι εθελοντές και συνεργάτες στο δύσκολο αγώνα τους. Ο Κήρυκας του Εθελοντισμού των Special Olympics Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα άριστη συνεργασία και στήριξη που έτυχαν ως τοπική ομάδα των Special Olympics Ελλάς, την βοήθεια και συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Γεωργία Νικολάου Μαυρανεζούλη. Ευχαρίστησε επίσης τους παρευρισκόμενους στην υποδοχή υπαλλήλους. Ευχήθηκε κλείνοντας την καλή μελλοντική συνεργασία.με τους τοπικούς φορείς. Ο Πρόεδρος της οργάνωσης «Όναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» Δημήτρης Αβούρης παίρνοντας τον λόγο κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους στη αποψινή εκδήλωση ,στο 1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, στις 17.30 ,για να απολαύσουν και να θαυμάσουν την δύναμη του παραμυθιού στον δύσκολο αγώνα των ανθρώπων και ιδιαίτερα κάποιων από μας που καλούνται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Image and video hosting by TinyPic