«Η ιστορική αλήθεια είναι η πιο στέρεα βάση για να χτίσει κανείς την εθνική αυτοπεποίθηση και τη νέα αισιοδοξία των Ελλήνων και της Ελλάδας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ και υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, κι έχει τίτλο «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;»
«Το βιβλίο του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη νομίζω ότι απαντά σε μια σειρά από μυθεύματα που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει το δημόσιο διάλογο. Παρουσιάζει τις ταλαιπωρίες του ελληνισμού, αλλά την ίδια ώρα δίνει και την ελπίδα δείχνοντας ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας και του έθνους μας», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης και υπογράμμισε:
«Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που ζούμε η ιστορική μνήμη συνδυασμένη με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας είναι η συνταγή για να μπορέσουμε να βγούμε από τα αδιέξοδα και να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στο ρυθμό του αύριο. Συνομιλούμε με τον κόσμο που έρχεται χωρίς να αγνοούμε τον κόσμο που έφυγε. Διότι αν ξεχνούμε την ιστορία μας είναι σαν να κόβουμε τη ρίζα μας. Πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό δίνει πολλές απαντήσεις».
Από την πλευρά του ο συγγραφέας Φράγκος Φραγκούλης επισήμανε ότι με το βιβλίο του θέλει να δείξει ότι «πρέπει να αποφεύγουμε να πιστεύουμε για μία Τουρκία, η οποία είναι, υποτίθεται, φόβητρο για μας». Όπως είπε, πιστεύει «ότι με την κατάλληλη διαχείριση των γειτόνων μας θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε και τις σχέσεις γειτνίασης και τις σχέσεις φιλίας, με την εξής όμως διαφορά: Όχι απειλούμενοι, όχι μονίμως αμφιβάλλοντες για τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα και χωρίς να αποδεχόμεθα casus belli από μια μεγάλη τουρκική Εθνοσυνέλευση. Και μόνο από σεβασμό στις πολιτιστικές αξίες, στις ηθικές αξίες και στις αρχές του ελληνικού πολιτισμού, πάνω στις οποίες στηρίζεται ο σύγχρονος κόσμος, θα έπρεπε να σέβονται, αν μη τι άλλο, τις συνθήκες που υπογράφουν. Και όταν έρχονται εδώ να είναι πραγματικοί φίλοι και όχι φίλοι οι οποίοι έρχονται και επιβουλεύονται την δική μας ακεραιότητα. Πρέπει οι σχέσεις μας να είναι ισότιμες και με αμοιβαιότητα όσον αφορά το σεβασμό και των δύο κρατών. Διότι οι λαοί εκείνο το οποίο έχουν να πουν είναι ότι χρειαζόμαστε την πρόοδο για να προχωρήσουν μπροστά και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες».
Σχετικά με την άμυνα της Ελλάδας στην εποχή της κρίσης ο Φράγκος Φραγκούλης ανέφερε: «Να μην αμφιβάλλει κανένας για την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε καμιά περίπτωση να μην έχετε αυτή την αμφιβολία να είναι οι Έλληνες ήσυχοι από αυτή την πλευρά».
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν, επίσης, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Λιάνης, οι καθηγητές Παναγιώτης Εσκίογλου και Κώστας Φωτιάδης, ο αρχιμανδρίτης και καθηγητής Θεολογικής Νικόλαος Κρέτας, ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης και εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης.
ageliofoross
Το βιβλίο του Φράγκου Φραγκούλη «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;» μπορείτε να το προμηθευτείτε

  • στην Αλεξανδρούπολη στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Καβύρη και Ανδριανουπόλεως γωνία
  • στην Ορεστιάδα στο βιβλιοπωλείο Χαραλαμπίδης Εμμανουήλ Ρήγα 29